Мања слова Већа слова РСС
>

ЕЦО НЕТ

Датум објаве: 14.06.2004 09:52 | Аутор: Пројекти

Испис Штампај страницу


Предуслов за европску интеграцију је развој конкурентних тржишта, стабилних демократских структура као и дијалога који превазилазе границе. За изнова структурирано тржиште рада мора се флексибилно образовати радна снага у кључним квалификацијама. Модел предузећа за вјежбу нуди идеалан инструмент за то. Предузећа за вјежбу представљају иновативни облик наставе, којим се постиже највећа могућа сличност пракси и предузетничко размишљање; оне важе за идеалан модел, којим се увјежбава трговина у привреди и предузетнички дух.

Предузећа за вјежбу унапређују способност за тимски рад, самосталност, спремност за рад, вољу за одлучивањем, интернационалност и интеркултуралну сензибилност централне вјештине у модерном пословном свијету. Сајмови предузећа за вјежбу омогућавају школама, које учествују на њима, контакт и размјену са партнерским фирмама у земљи и иностранству.
Снага ЕКО НЕТ-а почива у његовој флексибилној адаптацији сваком партнеру, у зависности од његових потреба и почетне привредне позиције. Истовремено су постављени и обезбијеђени међународни стандарди квалитета. То се постиже модуларним програмом, који може бити различито комбинован у зависности од потреба партнера. Суштина представља преношење знања о основама економике предузећа, стварање фирми за вјежбу и националних сервис центара предузећа за вјежбу као и национално и регионално умрежавање. Циљна подршка ширењу идеје предузећа за вјежбу обезбјеђује постојаност мјера у сваком образовном систему. Циљне групе ЕКО НЕТ-а обухватају представнике/це министарстава просвјете, предаваче/ице у стручном усавршавању професора/ки школа, директоре/ке централа фирми за вежбу, директоре/ке, професоре/ке и ученике/це у пилот школама.

Пројекат ЕКО НЕТ означава кооперацију која превазилази границе, заједничко учење и стабилна партнерства у проширеној Европи.