Manja slova Veća slova RSS
>

AKTIVNOSTI U OKVIRU PROJEKTA MLADI ZA ZELENU CRNU GORU

AKTIVNOSTI U OKVIRU PROJEKTA MLADI ZA ZELENU CRNU GORU
Datum objave: 05.02.2014 15:18 | Autor: Ivana Vučinić

Ispis Štampaj stranicu


Ivana Vučinić

Forum MNE nastavlja sprovođenje aktivnosti u okviru projekta Mladi za zelenu Crnu Goru. Tokom narednih mjeseci, uz podršku volonterskoga tima, sprovodiće se radionice za učenike srednjih stručnih škola i srednjih mješovitih škola u svim gradovima u Crnoj Gori.

Tema radionice je Održivi razvoj i zaštita životne sredine, a metodološki je prilagođena uzrastu učenika srednjih škola i pruža mogućnost aktivnog učešća svakog pojedinca u cilju razmjene iskustava i znanja o ekologiji generalno i našoj odgovornosti kad je očuvanje životne sredine u pitanju.

U februaru su realizovane radionice na Žabljaku (JU Srednja mješovita škola „17. septembar“), u Baru (JU Srednja poljoprivredna škola), a, tokom mjeseca, nastavlja se s realizacijom i u Herceg Novom (JU Srednja mješovita škola „Ivan Goran Kovačić“), Podgorici (JU Srednja stručna škola „Spasoje Raspopović“), Plavu (JU Srednja mješovita škola „Bećo Bašić“), Tivtu (JU Srednja mješovita škola „Mladost“), Bijelom Polju (JU Srednja elektro-ekonomska škola) i Ulcinju (JU Srednja mješovita škola „Bratstvo-Jedinstvo“).

Takođe, za proljećnu akciju sadnje najavljuju se 2 građanske akcije sadnje.

Projekat „Mladi za zelenu Crnu Goru“ realizuje se uz finansijsku podršku Rockefeller Brothers fonda, a u partnerstvu s Odjeljenjem za podršku Nacionalnom savjetu za održivi razvoj Ministarstva održivog razvoja i turizma, kao i Centrom za stručno obrazovanje.