Мања слова Већа слова РСССарадња са НВО

18.03.2015.

КОНКУРС ЗА УЧЕШЋЕ НА ПЕТОМ САЈМУ МЛАДИХ ПРОНАЛАЗАЧА 2015. ГОДИНЕ.

Фондација (НВО) „Млади проналазачи Црне Горе“, Центар за стручно образовање и Министарство науке у сарадњи са Министарством просвјете, уз подршку генералног спонзора Црногорске комерцијалне банке, расписују Конкурс за учешће на Петом сајму младих проналазача 2015. године.

13.11.2014.

XИИИ ДАНИ ОБРАЗОВАЊА И УЧЕЊА ОДРАСЛИХ

Манифестација „XИИИ Дани образовања и учења одраслих“ реализована је у сарадњи Центра за стручно образовање и Министарства просвјете. Манифестација је реализована у периоду од 15 до 30. октобра 2014. године. XИИИ Дане образовања и учења одраслих подржале су различите институције система и НВО сектора. Током манифестације реализовано је 14 различитих образовних активности у Подгорици, Бијелом Пољу и Даниловграду.

23.10.2014.

ОДРЖАНИ САЈМОВИ НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА КОЈЕ ПРУЖАЈУ ПРОГРАМЕ ОБРАЗОВАЊА ЗА МЛАДЕ И ОДРАСЛЕ

ОДРЖАНИ САЈМОВИ НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА КОЈЕ ПРУЖАЈУ ПРОГРАМЕ ОБРАЗОВАЊА ЗА МЛАДЕ И ОДРАСЛЕ

У складу са Акционим планом Стратегије развоја невладиних организација у Црној Гори, а у оквиру манифестације „XИИИ Дани учења и образовања одраслих“, Центар за стручно образовање је у сарадњи са Заводом за сколство и Министарством просвјете организовао сајмове НВО које пружају програме образовања за младе и одрасле.

09.10.2014.

XИИИ ДАНИ ОБРАЗОВАЊА И УЧЕЊА ОДРАСЛИХ

XИИИ ДАНИ ОБРАЗОВАЊА И УЧЕЊА ОДРАСЛИХ

Центар за стручно образовање уз подршку Министарства просвјете организује манифестацију XИИИ Дани образовања и учења одраслих од 15. - 30. октобра 2014. године. У оквиру манифестације организују се различите активности: презентације, округли столови, предавања, семинари, сајмови и др.

29.09.2014.

ОДРЖАН 6. ФЕСТИВАЛ НАУКЕ „НОЋ ИСТРАЖИВАЧА“

ОДРЖАН 6. ФЕСТИВАЛ НАУКЕ „НОЋ  ИСТРАЖИВАЧА“

У оквиру манифестације “Дани Науке 2014” у организацији Министарства науке, Природњачког музеја Црне Горе и Фондације за промовисање науке “ПРОНА” у петак, 26. септембра одржан је 6. Фестивал науке „Ноћ истраживача“.

24.04.2014.

ОДРЖАНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ О НАЧИНИМА УНАПРЕЂЕЊА ПРОЦЕСА АКРЕДИТАЦИЈЕ ПРОГРАМА ОБРАЗОВАЊА

ОДРЖАНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ О НАЧИНИМА УНАПРЕЂЕЊА ПРОЦЕСА АКРЕДИТАЦИЈЕ ПРОГРАМА ОБРАЗОВАЊА

У складу са мјерама утврђеним Акционим планом реализације Стратегије развоја невладиних организација у Црној Гори за период 2014-2016. године, која је усвојена 26. децембра 2013. године, 23. априла у 11х, Центар за стручно образовање и Завод за школство организовали су Консултације са заинтересованим невладиним организацијама о начинима унапређења процеса акредитације програма образовања (активност бр. 26 из Акционог плана).

07.04.2014.

ГРАЂАНСКА АКЦИЈА САДЊЕ ДРВЕЋА У ПЉЕВЉИМА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА МЛАДИ ЗА ЗЕЛЕНУ ЦРНУ ГОРУ

У оквиру пројекта Млади за зелену Црну Гору, чији је двогодишњи партнер Центар за стручно образовање, Форум МНЕ реализоваће акцију садње дрвећа у градском парку у Пљевљима 17. априла 2014. године са почетком у 11х.

07.04.2014.

ОДРЖАН ЧЕТВРТИ САЈАМ МЛАДИХ ПРОНАЛАЗАЧА ЦРНЕ ГОРЕ 2014. ГОДИНЕ

ОДРЖАН ЧЕТВРТИ САЈАМ МЛАДИХ ПРОНАЛАЗАЧА ЦРНЕ ГОРЕ 2014. ГОДИНЕ

Четврти Сајам младих проналазача, одржан је 3. априла 2014. у Подгорици у “Делта Цитy-ју”. Сајам су организовали Фондација „Млади проналазачи Црне Горе”, Центар за стручно образовање, Министарство просвјете и Министарство науке, уз финансијску подршку Црногорске комерцијалне банке АД Подгорица.

05.03.2014.

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ЦЕНТРА ЗА СТРУЧНО ОБРАЗОВАЊЕ, НВО „ЈУВЕНТАС“ И НВО „АКЦИЈА ЗА ЉУДСКА ПРАВА“

Директор Центра за стручно образовање, господин Душко Рајковић, потписао је данас Споразум о сарадњи са представницима НВО „Јувентас“ и НВО „Акција за људска права“ у циљу успјешног спровођења пројекта „Усмјеравање затвора ка заједници - спречавање злостављања у затворима кроз реформу система рехабилитације и ресоцијализације“.

11.02.2014.

ПРЕДУЗЕТНИШТВО И ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ: ОД ИДЕЈЕ ДО БИЗНИСА

НВО „Зелени транзистор“ и „Мозилла“ заједница у Црној Гори организовали су 10.02.2014. године, предавање и радионицу на тему „Предузетништво и информационе технологије“. Предавању, које је организовано у Средњој стручној школи у Никшићу, поред ученика трећег и четвртог разреда те васпитно-образовне установе, присуствовали су и њихови вршњаци из Гимназије и Економске школе.