Manja slova Veća slova RSSSaradnja sa NVO

18.03.2015.

KONKURS ZA UČEŠĆE NA PETOM SAJMU MLADIH PRONALAZAČA 2015. GODINE.

Fondacija (NVO) „Mladi pronalazači Crne Gore“, Centar za stručno obrazovanje i Ministarstvo nauke u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, uz podršku generalnog sponzora Crnogorske komercijalne banke, raspisuju Konkurs za učešće na Petom sajmu mladih pronalazača 2015. godine.

13.11.2014.

XIII DANI OBRAZOVANJA I UČENJA ODRASLIH

Manifestacija „XIII Dani obrazovanja i učenja odraslih“ realizovana je u saradnji Centra za stručno obrazovanje i Ministarstva prosvjete. Manifestacija je realizovana u periodu od 15 do 30. oktobra 2014. godine. XIII Dane obrazovanja i učenja odraslih podržale su različite institucije sistema i NVO sektora. Tokom manifestacije realizovano je 14 različitih obrazovnih aktivnosti u Podgorici, Bijelom Polju i Danilovgradu.

23.10.2014.

ODRŽANI SAJMOVI NEVLADINIH ORGANIZACIJA KOJE PRUŽAJU PROGRAME OBRAZOVANJA ZA MLADE I ODRASLE

ODRŽANI SAJMOVI NEVLADINIH ORGANIZACIJA KOJE PRUŽAJU PROGRAME OBRAZOVANJA ZA MLADE I ODRASLE

U skladu sa Akcionim planom Strategije razvoja nevladinih organizacija u Crnoj Gori, a u okviru manifestacije „XIII Dani učenja i obrazovanja odraslih“, Centar za stručno obrazovanje je u saradnji sa Zavodom za skolstvo i Ministarstvom prosvjete organizovao sajmove NVO koje pružaju programe obrazovanja za mlade i odrasle.

09.10.2014.

XIII DANI OBRAZOVANJA I UČENJA ODRASLIH

XIII DANI OBRAZOVANJA I UČENJA ODRASLIH

Centar za stručno obrazovanje uz podršku Ministarstva prosvjete organizuje manifestaciju XIII Dani obrazovanja i učenja odraslih od 15. - 30. oktobra 2014. godine. U okviru manifestacije organizuju se različite aktivnosti: prezentacije, okrugli stolovi, predavanja, seminari, sajmovi i dr.

29.09.2014.

ODRŽAN 6. FESTIVAL NAUKE „NOĆ ISTRAŽIVAČA“

ODRŽAN 6. FESTIVAL NAUKE „NOĆ  ISTRAŽIVAČA“

U okviru manifestacije “Dani Nauke 2014” u organizaciji Ministarstva nauke, Prirodnjačkog muzeja Crne Gore i Fondacije za promovisanje nauke “PRONA” u petak, 26. septembra održan je 6. Festival nauke „Noć istraživača“.

24.04.2014.

ODRŽANE KONSULTACIJE O NAČINIMA UNAPREĐENJA PROCESA AKREDITACIJE PROGRAMA OBRAZOVANJA

ODRŽANE KONSULTACIJE O NAČINIMA UNAPREĐENJA PROCESA AKREDITACIJE PROGRAMA OBRAZOVANJA

U skladu sa mjerama utvrđenim Akcionim planom realizacije Strategije razvoja nevladinih organizacija u Crnoj Gori za period 2014-2016. godine, koja je usvojena 26. decembra 2013. godine, 23. aprila u 11h, Centar za stručno obrazovanje i Zavod za školstvo organizovali su Konsultacije sa zainteresovanim nevladinim organizacijama o načinima unapređenja procesa akreditacije programa obrazovanja (aktivnost br. 26 iz Akcionog plana).

07.04.2014.

GRAĐANSKA AKCIJA SADNJE DRVEĆA U PLJEVLJIMA U OKVIRU PROJEKTA MLADI ZA ZELENU CRNU GORU

U okviru projekta Mladi za zelenu Crnu Goru, čiji je dvogodišnji partner Centar za stručno obrazovanje, Forum MNE realizovaće akciju sadnje drveća u gradskom parku u Pljevljima 17. aprila 2014. godine sa početkom u 11h.

07.04.2014.

ODRŽAN ČETVRTI SAJAM MLADIH PRONALAZAČA CRNE GORE 2014. GODINE

ODRŽAN ČETVRTI SAJAM MLADIH PRONALAZAČA CRNE GORE 2014. GODINE

Četvrti Sajam mladih pronalazača, održan je 3. aprila 2014. u Podgorici u “Delta City-ju”. Sajam su organizovali Fondacija „Mladi pronalazači Crne Gore”, Centar za stručno obrazovanje, Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo nauke, uz finansijsku podršku Crnogorske komercijalne banke AD Podgorica.

05.03.2014.

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI IZMEĐU CENTRA ZA STRUČNO OBRAZOVANJE, NVO „JUVENTAS“ I NVO „AKCIJA ZA LJUDSKA PRAVA“

Direktor Centra za stručno obrazovanje, gospodin Duško Rajković, potpisao je danas Sporazum o saradnji sa predstavnicima NVO „Juventas“ i NVO „Akcija za ljudska prava“ u cilju uspješnog sprovođenja projekta „Usmjeravanje zatvora ka zajednici - sprečavanje zlostavljanja u zatvorima kroz reformu sistema rehabilitacije i resocijalizacije“.

11.02.2014.

PREDUZETNIŠTVO I INFORMACIONE TEHNOLOGIJE: OD IDEJE DO BIZNISA

NVO „Zeleni tranzistor“ i „Mozilla“ zajednica u Crnoj Gori organizovali su 10.02.2014. godine, predavanje i radionicu na temu „Preduzetništvo i informacione tehnologije“. Predavanju, koje je organizovano u Srednjoj stručnoj školi u Nikšiću, pored učenika trećeg i četvrtog razreda te vaspitno-obrazovne ustanove, prisustvovali su i njihovi vršnjaci iz Gimnazije i Ekonomske škole.