Мања слова Већа слова РСС
>

ПРЕДУЗЕТНИШТВО И ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ: ОД ИДЕЈЕ ДО БИЗНИСА

Датум објаве: 11.02.2014 12:45 | Аутор: Срђан Обрадовић

Испис Штампај страницу


НВО „Зелени транзистор“ и „Мозилла“ заједница у Црној Гори организовали су 10.02.2014. године, предавање и радионицу на тему „Предузетништво и информационе технологије“.

Предавању, које је организовано у Средњој стручној школи у Никшићу, поред ученика трећег и четвртог разреда те васпитно-образовне установе, присуствовали су и њихови вршњаци из Гимназије и Економске школе.

„Циљ пројекта је да инспирише младе да у свакодневним ситуацијама искористе бизнис прилику. Вјерујемо да са једноставним рјешењима и употребном технологијом можемо да створимо велике ствари, да направимо бољу свакидашњицу и унаприједимо је, и да створимо новац“, казао је средњошколац Рајко Орман, оснивач „Зеленог транзистора“ и представник „Мозилла“ заједнице у Црној Гори.

Славко Бојовић, директор Средње стручне школе, казао је да предузетништво пружа ученицима могућност да се развијају и примјењују своју креативност у разноврсним економским и социјалним контекстима.

„Циљ предузетништва је промовисање исправног избора каријере, подизање нивоа образовања из области бизниса, изграђивање предузетничког духа код ученика и стварање амбијента међусобног повјерења кроз стилски метод рада“, казао је Бојовић.

Предавачи су били: Предраг Лешић, извршни директор „доМЕн-а“, Наташа Ђукановић директорка маркетинга у „доМЕну“ и Владимир Вулић, асистент на Економском факултету, који су уједно и оснивачи тима „Дигитализуј.ме“.

Након предавања одржана је радионица у току које су тимови ученика разрађивали идеје и исте презентовали.

Предавању су присуствовали преставници Центра за стручно образовање, Сандра Бркановић и Срђан Обрадовић. Са предузетништвом и информационим технологија имаће прилику да се упознају и ученици у Бару.