Manja slova Veća slova RSS
>

PREDUZETNIŠTVO I INFORMACIONE TEHNOLOGIJE: OD IDEJE DO BIZNISA

Datum objave: 11.02.2014 12:45 | Autor: Srđan Obradović

Ispis Štampaj stranicu


NVO „Zeleni tranzistor“ i „Mozilla“ zajednica u Crnoj Gori organizovali su 10.02.2014. godine, predavanje i radionicu na temu „Preduzetništvo i informacione tehnologije“.

Predavanju, koje je organizovano u Srednjoj stručnoj školi u Nikšiću, pored učenika trećeg i četvrtog razreda te vaspitno-obrazovne ustanove, prisustvovali su i njihovi vršnjaci iz Gimnazije i Ekonomske škole.

„Cilj projekta je da inspiriše mlade da u svakodnevnim situacijama iskoriste biznis priliku. Vjerujemo da sa jednostavnim rješenjima i upotrebnom tehnologijom možemo da stvorimo velike stvari, da napravimo bolju svakidašnjicu i unaprijedimo je, i da stvorimo novac“, kazao je srednjoškolac Rajko Orman, osnivač „Zelenog tranzistora“ i predstavnik „Mozilla“ zajednice u Crnoj Gori.

Slavko Bojović, direktor Srednje stručne škole, kazao je da preduzetništvo pruža učenicima mogućnost da se razvijaju i primjenjuju svoju kreativnost u raznovrsnim ekonomskim i socijalnim kontekstima.

„Cilj preduzetništva je promovisanje ispravnog izbora karijere, podizanje nivoa obrazovanja iz oblasti biznisa, izgrađivanje preduzetničkog duha kod učenika i stvaranje ambijenta međusobnog povjerenja kroz stilski metod rada“, kazao je Bojović.

Predavači su bili: Predrag Lešić, izvršni direktor „doMEn-a“, Nataša Đukanović direktorka marketinga u „doMEnu“ i Vladimir Vulić, asistent na Ekonomskom fakultetu, koji su ujedno i osnivači tima „Digitalizuj.me“.

Nakon predavanja održana je radionica u toku koje su timovi učenika razrađivali ideje i iste prezentovali.

Predavanju su prisustvovali prestavnici Centra za stručno obrazovanje, Sandra Brkanović i Srđan Obradović. Sa preduzetništvom i informacionim tehnologija imaće priliku da se upoznaju i učenici u Baru.