Manja slova Veća slova RSS
>

OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA – 01. OKTOBAR

OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA – 01. OKTOBAR
Datum objave: 30.09.2016 16:40 | Autor: Ljiljana Garić

Ispis Štampaj stranicu


Ljiljana Garić

Ljiljana Garić  

30.09.2016. godine, Centar za stručno obrazovanje je organizovao okrugli sto na temu “Otvorimo svoja vrata za polaznike trećeg životnog doba“ sa ciljem obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba - 01. oktobar.

Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici: Ministarstva rada i socijalnog staranja, Zavoda za školstvo, Ispitnog centra, Centra za stručno obrazovanje, Udruženja penzionera Crne Gore, Udruženja penzionera Podgorice, JU Srednje stručne škole „Spasoje Raspopović“, Centra za obrazovanje i trening - ZOPT, Urban protection training centra Montenegro,  Kluba zdravlja Podgorica i NVO „Naše doba“.

Na okruglom stolu su promovisani različiti oblici obrazovanja i učenja starijih u cilju aktivnog zdravog starenja i unapređenja kvaliteta života. Ovom aktivnošću obilježen je  Međunarodni dan starijih osoba i uspostavljena je saradnja između obrazovnih institucija, organizatora obrazovanja odraslih i nevladinih organizacija sa udruženima penzionera.

Preporuka sa okruglog stola je da sve zainteresovane strane treba tijesno da sarađuju, osmisle obrazovnu ponudu za starije osobe i organizuju različite aktivnosti za njih u lokalnoj zajednici.