Мања слова Већа слова РСС
>

ОДРЖАН ДРУГИ ОКРУГЛИ СТО НА ТЕМУ „ПОДРШКА ПРИВРЕДЕ У РАЗВОЈУ НОВИХ КВАЛИФИКАЦИЈА ПОТРЕБНИХ ТРЖИШТУ РАДА ИЗ СЕКТОРА ХУМАНИСТИКА И УМЈЕТНОСТ“

ОДРЖАН ДРУГИ ОКРУГЛИ СТО НА ТЕМУ „ПОДРШКА ПРИВРЕДЕ У РАЗВОЈУ НОВИХ КВАЛИФИКАЦИЈА ПОТРЕБНИХ ТРЖИШТУ РАДА ИЗ СЕКТОРА ХУМАНИСТИКА И УМЈЕТНОСТ“
Датум објаве: 24.10.2018 12:36 | Аутор: Магдалена Јовановић

Испис Штампај страницу


22.11.2018. године, у просторијама Центра за стручно образовање, са почетком у 10х одржан је други округли сто на тему „Подршка привреде у развоју нових квалификација потребних тржишту рада из сектора Хуманистика и умјетност“.

У складу са својим надлежностима и процедуром, Центар за стручно образовање ће у наредном периоду наставити израду модуларизованих и кредитно вреднованих образовних програма који ће се реализовати у средњем стручном образовању. У том циљу, је и организован округли сто на којем се дискутовало о томе на којим стандардима занимања би се могао заснивати образовни програм Музички сарадник и утврдиле друге квалификације из области Музичке умјетности сходно потребама тржишта рада.
Модератор на овом округлом столу је био Душан Бошковић, самостални савјетник И за истраживање и развој квалификација, који је кратком презентацијом упознао присутне са законским оквиром за развој квалификација, документима на којима се базира развој квалификација, као и процедуром израде докумената за развој квалификација, савјетодавним тијелима и нивоима у стручном образовању.
Након трочасовне дискусије констатовало се да ће се образовни програм Музички сарадник моћи заснивати на 5 квалификација различитог нивоа сложености, а да ће се коначна одлука о називу и нивоу сложености донијети на радним групама.
Округлом столу су присуствовали представници: Завода за запошљавање Црне Горе, ЈУ Музички центар Црне Горе, ЈУ Школа за основно и средње музичко образовање „Вида Матјан“ Котор, ЈУ Музичка школа Тиват, ЈУ Умјетничка школа за музику и балет „Васа Павић“ Подгорица, ЈУ Умјетничка школа основног и средњег музичког образовања за таленте „Андре Навара“ Подгорица, ЈУ Културно-информативни центар „Будо Томовић“ Подгорица и ЈУ Центар за културу „Никола Ђурковић“ Котор.
Такође, округлом столу је присуствовала и Јелена Кнежевић, самостални савјетник И за истраживање и развој квалификација у Центру за стручно образовање.