Мања слова Већа слова РСС
>

ОТВОРЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА „XВИИ ДАНИ ОБРАЗОВАЊА И УЧЕЊА ОДРАСЛИХ“

ОТВОРЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА „XВИИ ДАНИ ОБРАЗОВАЊА И УЧЕЊА ОДРАСЛИХ“
Датум објаве: 20.11.2018 14:39 | Аутор: Магдалена Јовановић

Испис Штампај страницу


Магдалена Јовановић


Округлим столом на тему „Уређење система образовања одраслих-Електронска база података организатора образовања образовања одраслих“ 20. новембра званично је отворена манифестација „XВИИ Дани образовања и учења одраслих“ коју организује Центар за стручно образовање манифестацију и трајаће све до 30. новембра 2018. године.

Манифестацију „XВИИ Дани образовања и учења одраслих“ је отворио Душко Рајковић, директор Центра за стручно образовање и говорио о реализованим активностима ЦСО-а.

Овом манифестацијом промовишу се активности цјеложивотног образовања, организатори образовања одраслих и образовна понуда у Црној Гори.

На овом округлом столу су говорили: Вељко Томић-генерални директор директората за опште средње, средње стручно и образовање одраслих у Министарству просвјете је говорио о Стратегији образовања одраслих и о новом четворогодишњем Плану образовања одраслих, Љиљана Гарић-руководитељка Одјељења за образовање одраслих је говорила о важности оспособљавања андрагошког кадра, Гордана Бошковић-самостална савјетница И у Одјељењу за образовање одраслих је говорила о оствареним резултатима током трајања пројекта ЕПАЛЕ и Марина Матијевић-руководитељка Одјељења за информационо-комуникационе технологије у Министарству просвјете је говорила о електронском значају вођења базе података образовања одраслих.

Округлом столу су присуствовали представници: Министарства просвјете, Центра за стручно образовање, ЗЗЗЦГ, Испитног центра, МРСС-а, Заједнице општина Црне Горе, Завод за статистику, Бироа рада Колашин, школа, организатора образовања одраслих и др.

У оквиру ове манифестације биће организована завршна конференција пројекта ЕПАЛЕ „Национални сервис подршке за Црну Гору“ на тему „Андрагошке компетенције наставника“.