Manja slova Veća slova RSS
>

ODRŽAN NACIONALNI OKRUGLI STO „VODIČ ZA KARIJERNO VOĐENJE I SAVJETOVANJE DJECE SA POSEBNIM OBRAZOVNIM POTREBAMA“

ODRŽAN NACIONALNI OKRUGLI STO „VODIČ ZA KARIJERNO VOĐENJE I SAVJETOVANJE DJECE SA POSEBNIM OBRAZOVNIM POTREBAMA“
Datum objave: 23.11.2018 07:56 | Autor: Jelena Knežević

Ispis Štampaj stranicu


KulturKontakt iz Austrije je u saradnji sa Udruženjem roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju, NVU „Staze“ iz Podgorice i NVO „Sprenta“ iz Moldavije, 16. i 17. novembra. 2018. godine, u Podgorici, organizovao Nacionalni okrugli sto „Vodič za karijerno vođenje i savjetovanje djece s posebnim obrazovnim potrebama“.

Na okruglom stolu su proces izrade Vodiča kroz zajednički rad predstavili predstavnici sve tri zemlje: NVO „KulturKontakt“ iz Austrije, NVO „Speranta“ iz Moldavije i NVU „Staze“ iz Crne Gore. Ova aktivnost je dio projekta „Inkluzivno stručno obrazovanje – karijerno vođenje i savjetovanje“ kao podrška u pristupu relevantnom obrazovanju i obuci I-VET. Proces izrade Vodiča u Crnoj Gori predstavila je predstavnica Ministarstva prosvjete, Tamara Milić, nakon čega su uslijedile prezentacije Vodiča kroz tri poglavlja-tri sesije i međusobno usaglašavanje sugestija u cilju jedinstvene izrade Vodiča, primjenljivog za sve tri zemlje. Nakon završenih sesija zemlje su se dogovorile o daljim koracima u zajedničkom radu i sumirane su sugestije u cilju unapređenja Vodiča.

Okruglom stolu je prisustvovala i predstavnica Centra za stručno obrazovanje, Jelena Knežević, samostalna savjetnica I u Odjeljenju za istraživanje i razvoj kvalifikacija.