Мања слова Већа слова РСС
>

ОДРЖАН НАЦИОНАЛНИ ОКРУГЛИ СТО „ВОДИЧ ЗА КАРИЈЕРНО ВОЂЕЊЕ И САВЈЕТОВАЊЕ ДЈЕЦЕ СА ПОСЕБНИМ ОБРАЗОВНИМ ПОТРЕБАМА“

ОДРЖАН НАЦИОНАЛНИ ОКРУГЛИ СТО „ВОДИЧ ЗА КАРИЈЕРНО ВОЂЕЊЕ И САВЈЕТОВАЊЕ ДЈЕЦЕ СА ПОСЕБНИМ ОБРАЗОВНИМ ПОТРЕБАМА“
Датум објаве: 23.11.2018 07:56 | Аутор: Јелена Кнежевић

Испис Штампај страницу


КултурКонтакт из Аустрије је у сарадњи са Удружењем родитеља дјеце и омладине са сметњама у развоју, НВУ „Стазе“ из Подгорице и НВО „Спрента“ из Молдавије, 16. и 17. новембра. 2018. године, у Подгорици, организовао Национални округли сто „Водич за каријерно вођење и савјетовање дјеце с посебним образовним потребама“.

На округлом столу су процес израде Водича кроз заједнички рад представили представници све три земље: НВО „КултурКонтакт“ из Аустрије, НВО „Сперанта“ из Молдавије и НВУ „Стазе“ из Црне Горе. Ова активност је дио пројекта „Инклузивно стручно образовање – каријерно вођење и савјетовање“ као подршка у приступу релевантном образовању и обуци И-ВЕТ. Процес израде Водича у Црној Гори представила је представница Министарства просвјете, Тамара Милић, након чега су услиједиле презентације Водича кроз три поглавља-три сесије и међусобно усаглашавање сугестија у циљу јединствене израде Водича, примјенљивог за све три земље. Након завршених сесија земље су се договориле о даљим корацима у заједничком раду и сумиране су сугестије у циљу унапређења Водича.

Округлом столу је присуствовала и представница Центра за стручно образовање, Јелена Кнежевић, самостална савјетница И у Одјељењу за истраживање и развој квалификација.