Manja slova Veća slova RSS
>

ZAVRŠNA EPALE KONFERENCIJA NA TEMU „ANDRAGOŠKE KOMPETENCIJE NASTAVNIKA“

Datum objave: 23.11.2018 13:05 | Autor: Magdalena Jovanović

Ispis Štampaj stranicu


Centar za stručno obrazovanje, kao EPALE Nacionalni servis podrške, organizuje završnu EPALE konferenciju, na temu "Andragoške kompetencije nastavnika", koja se održava u petak 30. novembra 2018. godine, u hotelu „Splendid“, u Bečićima.

EPALE (Elektronska platforma za učenje odraslih) predstavlja novu višejezičku zajednicu profesionalaca iz oblasti obrazovanja odraslih, čiji rad finansira Evropska komisija. Njen cilj je unapređenje kvaliteta i omogućavanje učenja odraslih širom Evrope.

Centar za stručno obrazovanje ima ulogu Nacionalne službe za podršku, kao predstavnik Crne Gore koja učestvuje u programu Erasmus+, a imenovan je od strane Ministarstva prosvjete. Uloga Nacionalne službe za podršku je da pruži doprinos stvaranju sadržaja EPALE, pokretanju ove platforme, njenoj promociji na nacionalnom nivou i pružanje doprinosa promociji obrazovanja odraslih kako na nacionalnom tako i na evropskom nivou.

Na konferenciji će biti predstavljeni andragoški priručnici za nastavnike koji realizuju program osnovne škole za odrasle i publikacija „Obrazovanje odraslih u Crnoj Gori – uloga nevladinih organizacija“.

Konferencija predstavlja priliku da se podijele iskustva, sumiraju rezultati, razgovara sa kolegama iz regiona, čuju predlozi i sugestije za dalji napredak, daju preporuke i smjernice za podsticaj buduće regionalne saradnje.

Projekat EPALE, čiji je nosilac Ministarstvo prosvjete, odlična je šansa koju Crna Gora koristi na zaista dobar način da pokrene mehazimam koji će obrazovanje odraslih, stvarno dovesti, kao što je to i u formalnom smislu, u ravnopravan položaj sa ostalim obrazovnim podsitemima.