Мања слова Већа слова РСС
>

ЗАВРШНА ЕПАЛЕ КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМУ „АНДРАГОШКЕ КОМПЕТЕНЦИЈЕ НАСТАВНИКА“

Датум објаве: 23.11.2018 13:05 | Аутор: Магдалена Јовановић

Испис Штампај страницу


Центар за стручно образовање, као ЕПАЛЕ Национални сервис подршке, организује завршну ЕПАЛЕ конференцију, на тему "Андрагошке компетенције наставника", која се одржава у петак 30. новембра 2018. године, у хотелу „Сплендид“, у Бечићима.

ЕПАЛЕ (Електронска платформа за учење одраслих) представља нову вишејезичку заједницу професионалаца из области образовања одраслих, чији рад финансира Европска комисија. Њен циљ је унапређење квалитета и омогућавање учења одраслих широм Европе.

Центар за стручно образовање има улогу Националне службе за подршку, као представник Црне Горе која учествује у програму Ерасмус+, а именован је од стране Министарства просвјете. Улога Националне службе за подршку је да пружи допринос стварању садржаја ЕПАЛЕ, покретању ове платформе, њеној промоцији на националном нивоу и пружање доприноса промоцији образовања одраслих како на националном тако и на европском нивоу.

На конференцији ће бити представљени андрагошки приручници за наставнике који реализују програм основне школе за одрасле и публикација „Образовање одраслих у Црној Гори – улога невладиних организација“.

Конференција представља прилику да се подијеле искуства, сумирају резултати, разговара са колегама из региона, чују предлози и сугестије за даљи напредак, дају препоруке и смјернице за подстицај будуће регионалне сарадње.

Пројекат ЕПАЛЕ, чији је носилац Министарство просвјете, одлична је шанса коју Црна Гора користи на заиста добар начин да покрене мехазимам који ће образовање одраслих, стварно довести, као што је то и у формалном смислу, у равноправан положај са осталим образовним подситемима.