Мања слова Већа слова РСС
>

ОДРЖАНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПУБЛИКАЦИЈЕ „ОБРАЗОВАЊЕ ОДРАСЛИХ У ЦРНОЈ ГОРИ-УЛОГА НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА“

ОДРЖАНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПУБЛИКАЦИЈЕ „ОБРАЗОВАЊЕ ОДРАСЛИХ У ЦРНОЈ ГОРИ-УЛОГА НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА“
Датум објаве: 28.11.2018 10:43 | Аутор: Магдалена Јовановић

Испис Штампај страницу


Магдалена Јовановић


У оквиру манифестације „XВИИ Дани образовања и учења одраслих“ коју организује Центар за стручно образовање, 27.11.2018. године, одржана је презентација публикације „Образовање одраслих у Црној Гори-Улога невладиних организација“.

Публикација „Образовање одраслих у Црној Гори-Улога невладиних организација“ је један од резултата пројекта „ЕПАЛЕ Национални сервис подршке за Црну Гору“, који посредством Европске Уније, кроз ЕРАСМУС+програм, реализује Центар за стручно образовање. Публикација има за циљ пружање доприноса ЕПАЛЕ садржајима, јачању сарадње владиног и невладиног сектора, промоције активности невладиног сектора цјеложивотног учења и развоја система образовања одраслих.

Поздравну ријеч и уводне напомене је изнијела Магдалена Јовановић, самостална савјетница И у Центру за стручно образовање, и једна од ауторки ове публикације, затим је Љиљана Гарић, руководитељка Одјељења за образовање одраслих у Центру за стручно образовање, и једна од ауторки, кратком презентацијом представила садржај и структуру публикације, док је Лидија Кнежевић, представница Центра за развој невладиних организација, и једна од ауторки ове публикације, говорила о методологији израде, истраживању, налазима и препорукама публикације.

Презентацији Публикације су присуствовали представници: Центра за стручно образовање, Министарства рада и социјалног старања, Завода за запошљавање, Привредне коморе, НВО сектора и други.