Manja slova Veća slova RSS
>

ODRŽANA PREZENTACIJA: „UPA PORTALA ZA BEZBJEDNOST“

ODRŽANA PREZENTACIJA: „UPA PORTALA ZA BEZBJEDNOST“
Datum objave: 28.11.2018 13:28 | Autor: Magdalena Jovanović

Ispis Štampaj stranicu


U okviru manifestacije „XVII Dani obrazovanja i učenja odraslih“ koju organizuje Centar za stručno obrazovanje, 23.11.2018. godine, a u saradnji sa PU Urban Protection Training Centar Montenegro, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje, u Podgorici, održana je prezentacija „UPA portala za bezbjednost“.

Cilj prezentacije je podizanje svijeti o značaju elektronskog medija za bezbjednost za Crnu Goru, region i EU.
Moderator prezentacije bio je Mili Prelević, urednik i novinar u mediju Dnevne novine. Govorili su: Aleksandar Đuričković, osnivač PU Urban Protection Training Centar Montenegro i Miodrag Radunović, osnivač Safety & Consulting Agency.

Aleksandar Đuričković je pozvao prisutne da na portalu https://www.upa.eu.com/ predstavite značaj siostvenog uticaja, uloge ili mišljenja u oblasti bezbjednosti, odnosno da učestvuju u procesu od opšteg društvenog interesa koji se odnosi na prosperitet Crne Gore i njene uloge faktora stabilnosti.

U kontekstu deskripcije portala za bezbjednost UPA, prisutni su mogli da vide stranice portala koji je on-line izvor informacija iz područja bezbjednosti o događajima na dnevnoj bazi iz zemlje i regiona, kao i platforma za izvorne sadržaje, recenzije, analize, komentare i kolumne vrsnih novinara i analitičara u oblasti bezbjednosti, domaćih i stranih stručnjaka i praktičara. Istaknuto je da će povremeno biti objavljivani intervjui sa eminentnim stručnjacima planetarnog nivoa, kao i drugi sadržaji koji su povezani, a tiču se afirmacije Crne Gore na međunarodnom planu.

Portal je koncipiran sa optimalnim brojem rubrika i bogatstvom sadržaja, imaće dvojezičnu opciju: crnogorsku i englesku. Partner u projektu UPA je Justin Bishop, koji će redovno obezbjeđivati krucijalne oblike teorije i prakse uokvirene u izraz koristan za čitaoce čitave planete. Iskustva stručnjaka u oblasti bezbjednosti takođe će biti dragocjena za čitaoce i za analitičare, i građane svih kontinenata i starosne dobi.

Koordinatorka događaja ispred PU „Urban Protection Training Centar Montenegro“ bila je Ana Vukčević.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici: PU Urban Protection Training Centar Montenegro, Centra za stručno obrazovanje, Radija Crne Gore, ZZZCG, Lovćen banke, Titan Secyriti, Vector System Secyriti, Univerziteta Donja Gorica, organizatora obrazovanja odraslih i dr.