Мања слова Већа слова РСС
>

ОДРЖАНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА: „УПА ПОРТАЛА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ“

ОДРЖАНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА: „УПА ПОРТАЛА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ“
Датум објаве: 28.11.2018 13:28 | Аутор: Магдалена Јовановић

Испис Штампај страницу


У оквиру манифестације „XВИИ Дани образовања и учења одраслих“ коју организује Центар за стручно образовање, 23.11.2018. године, а у сарадњи са ПУ Урбан Протецтион Траининг Центар Монтенегро, у просторијама Центра за стручно образовање, у Подгорици, одржана је презентација „УПА портала за безбједност“.

Циљ презентације је подизање свијети о значају електронског медија за безбједност за Црну Гору, регион и ЕУ.
Модератор презентације био је Мили Прелевић, уредник и новинар у медију Дневне новине. Говорили су: Александар Ђуричковић, оснивач ПУ Урбан Протецтион Траининг Центар Монтенегро и Миодраг Радуновић, оснивач Сафетy & Цонсултинг Агенцy.

Александар Ђуричковић је позвао присутне да на порталу хттпс://www.упа.еу.цом/ представите значај сиоственог утицаја, улоге или мишљења у области безбједности, односно да учествују у процесу од општег друштвеног интереса који се односи на просперитет Црне Горе и њене улоге фактора стабилности.

У контексту дескрипције портала за безбједност УПА, присутни су могли да виде странице портала који је он-лине извор информација из подручја безбједности о догађајима на дневној бази из земље и региона, као и платформа за изворне садржаје, рецензије, анализе, коментаре и колумне врсних новинара и аналитичара у области безбједности, домаћих и страних стручњака и практичара. Истакнуто је да ће повремено бити објављивани интервјуи са еминентним стручњацима планетарног нивоа, као и други садржаји који су повезани, а тичу се афирмације Црне Горе на међународном плану.

Портал је конципиран са оптималним бројем рубрика и богатством садржаја, имаће двојезичну опцију: црногорску и енглеску. Партнер у пројекту УПА је Јустин Бисхоп, који ће редовно обезбјеђивати круцијалне облике теорије и праксе уоквирене у израз користан за читаоце читаве планете. Искуства стручњака у области безбједности такође ће бити драгоцјена за читаоце и за аналитичаре, и грађане свих континената и старосне доби.

Координаторка догађаја испред ПУ „Урбан Протецтион Траининг Центар Монтенегро“ била је Ана Вукчевић.

Презентацији су присуствовали представници: ПУ Урбан Протецтион Траининг Центар Монтенегро, Центра за стручно образовање, Радија Црне Горе, ЗЗЗЦГ, Ловћен банке, Титан Сецyрити, Вецтор Сyстем Сецyрити, Универзитета Доња Горица, организатора образовања одраслих и др.