Manja slova Veća slova RSS
>

ODRŽAN OKRUGLI STO NA TEMU: „DEFICITARNA ZANIMANJA U OBLASTI BEZBJEDNOSTI“

ODRŽAN OKRUGLI STO NA TEMU: „DEFICITARNA ZANIMANJA U OBLASTI BEZBJEDNOSTI“
Datum objave: 28.11.2018 13:57 | Autor: Magdalena Jovanović

Ispis Štampaj stranicu


U okviru manifestacije „XVII Dani obrazovanja i učenja odraslih“ koju organizuje Centar za stručno obrazovanje, 26.11.2018. godine, a u saradnji sa PU Urban Protection Training Centar Montenegro, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje, u Podgorici, održan je okrugli sto na temu „Deficitarna zanimanja u oblasti bezbjednosti“.

Cilj okruglog stola je podizanje svijeti o značaju informisanja mladih ljudi, naročito srednjoškolaca, o mogućnostima obuke i zapošljavanja, odnosno angažovanja u sistemu privatne zaštite.

Okruglom stolu su prisustvovali direktori i pomoćnici direktora srednjih stručnih škola iz svih opština Crne Gore. Uvodnu riječ dao je Duško Rajković, direktor Centra za stručno obrazovanje, a prisutne je pozdravio Veljko Tomić, direktor Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih, koji je naglasio značaj ciljeva ovoga okruglog stola i povezivanje privatno-javnog sektora u oblasti obrazovanja odraslih. Mr David Perčobić, pomoćnik direktora Zavoda za zapošljavanje Crne Gore je pozdravio namjeru organizatora i upoznao pristutne sa činjenicama potreba za zanimanja bezbjednosti na tržištu rada. Najavu specifičnih ciljeva i važnost informisanja učenika srednjih stručnih škola istakao je Aleksandar Đuričković, osnivač i vlasnik PU „Urban Protection Training Centar Montenegro“. Prisutnima su Marjan Marjanović, osnivač Security Guard Montenegro, Miodrag Radunović, osnivač Safety & Consulting Agency i Bojan Božović, izvršni direktor Protector MNE, predstavili uslove rada, perspektivu i mnogobrojne mogućnosti rada i napredovanja u oblasi privatne bezbjednosti.

Nevenka Vuković, direktorica PU „Urban Protection Training Centar Montenegro“, koja je bila moderator okruglog stala, najavila je posjete srednjim stručnim školama, u kojima će biti prezentovano 5 zanimanja bezbjednosti za kojima postoji velika potražnja na tržištu rada.

Koordinatorka događaja ispred PU „Urban Protection Training Centar Montenegro“ bila je Biljana Stojanović.