Мања слова Већа слова РСС
>

ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО НА ТЕМУ: „ДЕФИЦИТАРНА ЗАНИМАЊА У ОБЛАСТИ БЕЗБЈЕДНОСТИ“

ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО НА ТЕМУ: „ДЕФИЦИТАРНА ЗАНИМАЊА У ОБЛАСТИ БЕЗБЈЕДНОСТИ“
Датум објаве: 28.11.2018 13:57 | Аутор: Магдалена Јовановић

Испис Штампај страницу


У оквиру манифестације „XВИИ Дани образовања и учења одраслих“ коју организује Центар за стручно образовање, 26.11.2018. године, а у сарадњи са ПУ Урбан Протецтион Траининг Центар Монтенегро, у просторијама Центра за стручно образовање, у Подгорици, одржан је округли сто на тему „Дефицитарна занимања у области безбједности“.

Циљ округлог стола је подизање свијети о значају информисања младих људи, нарочито средњошколаца, о могућностима обуке и запошљавања, односно ангажовања у систему приватне заштите.

Округлом столу су присуствовали директори и помоћници директора средњих стручних школа из свих општина Црне Горе. Уводну ријеч дао је Душко Рајковић, директор Центра за стручно образовање, а присутне је поздравио Вељко Томић, директор Директората за опште средње, средње стручно и образовање одраслих, који је нагласио значај циљева овога округлог стола и повезивање приватно-јавног сектора у области образовања одраслих. Мр Давид Перчобић, помоћник директора Завода за запошљавање Црне Горе је поздравио намјеру организатора и упознао пристутне са чињеницама потреба за занимања безбједности на тржишту рада. Најаву специфичних циљева и важност информисања ученика средњих стручних школа истакао је Александар Ђуричковић, оснивач и власник ПУ „Урбан Протецтион Траининг Центар Монтенегро“. Присутнима су Марјан Марјановић, оснивач Сецуритy Гуард Монтенегро, Миодраг Радуновић, оснивач Сафетy & Цонсултинг Агенцy и Бојан Божовић, извршни директор Протецтор МНЕ, представили услове рада, перспективу и многобројне могућности рада и напредовања у обласи приватне безбједности.

Невенка Вуковић, директорица ПУ „Урбан Протецтион Траининг Центар Монтенегро“, која је била модератор округлог стала, најавила је посјете средњим стручним школама, у којима ће бити презентовано 5 занимања безбједности за којима постоји велика потражња на тржишту рада.

Координаторка догађаја испред ПУ „Урбан Протецтион Траининг Центар Монтенегро“ била је Биљана Стојановић.