Мања слова Већа слова РСС
>

ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО „ПОДРШКА ПРИВРЕДЕ У РАЗВОЈУ НОВИХ КВАЛИФИКАЦИЈА ПОТРЕБНИХ ТРЖИШТУ РАДА ИЗ СЕКТОРА ЗДРАВСТВО И СОЦИЈАЛНА ЗАШТИТА“

ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО „ПОДРШКА ПРИВРЕДЕ У РАЗВОЈУ НОВИХ КВАЛИФИКАЦИЈА ПОТРЕБНИХ ТРЖИШТУ РАДА ИЗ СЕКТОРА ЗДРАВСТВО И СОЦИЈАЛНА ЗАШТИТА“
Датум објаве: 19.09.2019 09:11 | Аутор: Јадранка Радуновић

Испис Штампај страницу


Јадранка Радуновић


У оквиру реформе средњег стручног образовања, Центар за стручно образовање је у уторак, 17.09.2019. године, у својим просторијама у Подгорици, организовао округли сто „Подршка привреде у развоју нових квалификација потребних тржишту рада из сектора Здравство и социјална заштита“.

Тема састанка је била израда новог модуларизованог и кредитно вреднованог образовног програма Фармацеутски техничар из сектора Здравство и социјална заштита, у складу са новом методологијом. На почетку одржавања округлог стола, Јадранка Радуновић, самостална савјетница И у Одјељењу за истраживање и развој квалификација је кратком презентацијом упознала присутне са законским оквиром за развој квалификација, документима на којима се базира развој квалификација, процедуром израде докумената за развој квалификација, савјетодавним тијелима, нивоима у стручном образовању, уз осврт у погледу образовног програма Фармацеутски техничар, на Мађународни стандард класификације занимања (ИСЦО-08), као и на актуелности у земљама окружења. Додатна појашњења о укупном процесу, дала је Сандра Бркановић, руководилац Одјељења за истраживање и развој квалификација.

Након конструктивне расправе, договорено је да учесници округлог стола, детаљно размотре материјал, који је био предмет састанка, и припреме своје приједлоге на којим стандардима занимања би се могао заснивати модуларизовани образовни програм Фармацеутски техничар, који ће бити детаљно размотрени на наредном састанку.

Састанку су присуствовали: Зорица Потпара – УЦГ Медицински факултет Подгорица, Снежана Станковић – Здравствена установа Апотеке Црне Горе "Монтефарм" и Фармацеутска комора Црне Горе, Жељка Бешовић – Агенција за љекове и медицинска средства Црне Горе, Соња Булајић – Агенција за љекове и медицинска средства Црне Горе, Марина Липовац Павићевић – Медитас Црна Гора, Наташа Ђукановић – Апотека 36.6 Подгорица, Маја Јовановић - Ђурашковић – Марија пхарм Голубовци, Ана Чабаркапа – БЕНУ Апотеке Црна Гора, Драгана Вучетић – Апотека Лукић Подгорица и Весна Радуловић – Завод за запошљавање Црне Горе.