Мања слова Већа слова РСС
>

ОДРЖАНА ОБУКА КООРДИНАТОРА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ МОДУЛАРИЗОВАНИХ ОБРАЗОВНИХ ПРОГРАМА ИЗ ОБЛАСТИ УСЛУГА, ТРГОВИНЕ, ГРАЂЕВИНЕ И ПРЕХРАМБЕНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ

ОДРЖАНА ОБУКА КООРДИНАТОРА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ МОДУЛАРИЗОВАНИХ ОБРАЗОВНИХ ПРОГРАМА  ИЗ ОБЛАСТИ УСЛУГА, ТРГОВИНЕ, ГРАЂЕВИНЕ И ПРЕХРАМБЕНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ
Датум објаве: 27.09.2019 09:46 | Аутор: Јадранка Радуновић

Испис Штампај страницу


Центар за стручно образовање је 20.09.2019. године, организовао обуку координатора за реализацију модуларизованих образовних програма из области: Услуга, Трговине, Грађевине и Прехрамбене технологије (Техничар модног дизајна, Модни кројач, Фризер, Техничар продаје, Продавач, Архитектонски техничар, Водоинсталатер, Прехрамбени техничар, Пекар и Произвођач прехрамбених производа).

Обуци је присуствовало 23 координатора из средњих стручних школа у којима се реализују програми из ових области, и то из: Подгорице, Пљеваља, Никшића, Бијелог Поља, Берана, Бара, Рожаја, Плава и Цетиња.

Током обуке, координаторима су представљена упутства за израду Годишњег плана рада и Плана реализације исхода учења и коришћење Одјељењске књиге и специфичностима које је у њој потребно евидентирати. Након тога, координатори су у групама, упоредили међу собом урађене планове својих колега. Циљ радионице је био да се размијене искуства у планирању на нивоу свих средњих стручних школа у којима се реализују наведени образовни програми и да се коригују превелика одступања међу школама. Координатори су дискутовали о урађеним плановима и постигли договор о оптималном одступању с обзиром на специфичности које свака школа има.

Савјетнице у Одјељењу за истраживање и развој квалификација, у Центру за стручно образовање, Јадранка Радуновић и Јелена Кнежевић биле су модератори током обуке.

Наставници - тренери који су презентовали упутства за све фазе обуке и помагали наставницима док су радили вјежбе по групама биле су: Славица Јовановић и Гордана Тасић из ЈУ Средња електротехничка школа „Васо Алигрудић“ из Подгорице.