Manja slova Veća slova RSS
>

ODRŽANA OBUKA KOORDINATORA ZA REALIZACIJU MODULARIZOVANIH OBRAZOVNIH PROGRAMA IZ OBLASTI USLUGA, TRGOVINE, GRAĐEVINE I PREHRAMBENE TEHNOLOGIJE

ODRŽANA OBUKA KOORDINATORA ZA REALIZACIJU MODULARIZOVANIH OBRAZOVNIH PROGRAMA  IZ OBLASTI USLUGA, TRGOVINE, GRAĐEVINE I PREHRAMBENE TEHNOLOGIJE
Datum objave: 27.09.2019 09:46 | Autor: Jadranka Radunović

Ispis Štampaj stranicu


Centar za stručno obrazovanje je 20.09.2019. godine, organizovao obuku koordinatora za realizaciju modularizovanih obrazovnih programa iz oblasti: Usluga, Trgovine, Građevine i Prehrambene tehnologije (Tehničar modnog dizajna, Modni krojač, Frizer, Tehničar prodaje, Prodavač, Arhitektonski tehničar, Vodoinstalater, Prehrambeni tehničar, Pekar i Proizvođač prehrambenih proizvoda).

Obuci je prisustvovalo 23 koordinatora iz srednjih stručnih škola u kojima se realizuju programi iz ovih oblasti, i to iz: Podgorice, Pljevalja, Nikšića, Bijelog Polja, Berana, Bara, Rožaja, Plava i Cetinja.

Tokom obuke, koordinatorima su predstavljena uputstva za izradu Godišnjeg plana rada i Plana realizacije ishoda učenja i korišćenje Odjeljenjske knjige i specifičnostima koje je u njoj potrebno evidentirati. Nakon toga, koordinatori su u grupama, uporedili među sobom urađene planove svojih kolega. Cilj radionice je bio da se razmijene iskustva u planiranju na nivou svih srednjih stručnih škola u kojima se realizuju navedeni obrazovni programi i da se koriguju prevelika odstupanja među školama. Koordinatori su diskutovali o urađenim planovima i postigli dogovor o optimalnom odstupanju s obzirom na specifičnosti koje svaka škola ima.

Savjetnice u Odjeljenju za istraživanje i razvoj kvalifikacija, u Centru za stručno obrazovanje, Jadranka Radunović i Jelena Knežević bile su moderatori tokom obuke.

Nastavnici - treneri koji su prezentovali uputstva za sve faze obuke i pomagali nastavnicima dok su radili vježbe po grupama bile su: Slavica Jovanović i Gordana Tasić iz JU Srednja elektrotehnička škola „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice.