Мања слова Већа слова РСС
>

ОДРЖАНА ПЕТА РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА „ГРАДИМО МОСТОВЕ У ОБРАЗОВАЊУ ОДРАСЛИХ“ У БЕОГРАДУ

ОДРЖАНА ПЕТА РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА „ГРАДИМО МОСТОВЕ У ОБРАЗОВАЊУ ОДРАСЛИХ“ У БЕОГРАДУ
Датум објаве: 30.09.2019 07:59 | Аутор: Љиљана Гарић

Испис Штампај страницу


Љиљана Гарић


Пета регионална конференција „Градимо мостове у образовању одраслих“ одржана је у Београду од 21. до 23. септембра 2019. године. Поводом обиљежавања јубилеја 40 година Студијске групе за андрагогију, 21. септембра организована је свечана академија на Филозофском факултету у Београду.

На почетку конференције приказане су „Регионалне вијести“, гдје су земље учеснице конференције представиле активности на пољу образовања одраслих посредством видео клипа.

У другом дијелу конференције представљени су Примјери изврсности организација за образовање одраслих из свих земаља региона путем презентација. Након тога кроз дискусију, аргументовани су разлози због којих се сматрају примјером изврсности у образовању одраслих, као и начин на који је изврсност остварена. Као примјер изврсности у образовању одраслих у Црној Гори Наташа Павличић је представила Мултидисциплинарни образовни центар „Памарк“ из Подгорице.

Након тога учесници конференције су учествовали у групном раду на тему Изврсност и регионална сарадња, гдје су излистани проблеми и предности, као и механизми за њихово превазилажење.

Другог дана је за учеснике конференције организована стручна посјета Пољопривредној школи „Соња Маринковић“ у Пожаревцу – презентација Центра за континуирано образовање одраслих као примјера изврсности организације за образовање одраслих из Србије.

Делегација Црне Горе је била у сљедећем саставу: Љиљана Гарић, Гордана Бошковић и Нериса Реџематовић, ЈУ Центар за стручно образовање, Санел Цановић, Министарство просвјете, Јована Бушковић, ЈУ Гимназија “Слободан Шкеровић“, Наташа Павличић, Мултидисциплинарни образовни центар „Памарк“ из Подгорице и Вукосава Пековић, Центар за образовање и тренинг „Зопт”.