Manja slova Veća slova RSS
>

ODRŽANA OBUKA KOORDINATORA ZA REALIZACIJU MODULARIZOVANIH OBRAZOVNIH PROGRAMA IZ SEKTORA EKONOMIJA I PRAVO I SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE

ODRŽANA OBUKA KOORDINATORA ZA REALIZACIJU MODULARIZOVANIH OBRAZOVNIH PROGRAMA IZ SEKTORA EKONOMIJA I PRAVO I SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE
Datum objave: 02.10.2019 08:49 | Autor: Srđan Obradović

Ispis Štampaj stranicu


Srđan Obradović


Centar za stručno obrazovanje je 16.09.2019. godine, organizovao obuku koordinatora za realizaciju modularizovanih obrazovnih programa: Ekonomski tehničar, Pravno-administrativni tehničar, Brodomašinski tehničar i Nautički tehničar. Obuci je prisustvovalo 27 koordinatora iz srednjih stručnih škola u kojima se realizuju pomenuti programi, i to iz: Podgorice, Pljevalja, Nikšića, Bijelog Polja, Berana, Petnjice, Bara, Rožaja, Ulcinja, Budve, Tivta, Mojkovca i Kotora.

Tokom obuke, koordinatorima su predstavljena uputstva za izradu Godišnjeg plana rada i Plana realizacije ishoda učenja i korišćenje Odjeljenjske knjige i specifičnostima koje je u njoj potrebno evidentirati. Nakon toga, koordinatori su u grupama, uporedili među sobom urađene planove svojih kolega. Cilj radionice je bio da se razmijene iskustva u planiranju na nivou svih srednjih stručnih škola u kojima se realizuju navedeni obrazovni programi i da se koriguju prevelika odstupanja među školama. Koordinatori su diskutovali o urađenim planovima i postigli dogovor o optimalnom odstupanju s obzirom na specifičnosti koje svaka škola ima.

Moderatori tokom obuke bili su Sandra Brkanović, rukovodilac Odjeljenja za istraživanje i razvoj kvalifikacija, Srđan Obradović, koordinator u Odjeljenju za istraživanje i razvoj kvalifikacija i Marina Braletić, samostalna savjetnica I u Odjeljenju za istraživanje i razvoj kvalifikacija, u Centru za stručno obrazovanje.

Nastavnici/treneri koji su prezentovali uputstva za sve faze obuke i pomagali nastavnicima dok su radili vježbe po grupama bili su: Slavica Jovanović i Gordana Tasić iz JU Srednja elektrotehnička škola „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice i Alen Šabanović iz JU Srednja elektro-ekonomska škola iz Bijelog Polja.