Мања слова Већа слова РСС
>

ОДРЖАНА ОБУКА КООРДИНАТОРА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ МОДУЛАРИЗОВАНИХ ОБРАЗОВНИХ ПРОГРАМА ИЗ СЕКТОРА ЕКОНОМИЈА И ПРАВО И САОБРАЋАЈ И КОМУНИКАЦИЈЕ

ОДРЖАНА ОБУКА КООРДИНАТОРА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ МОДУЛАРИЗОВАНИХ ОБРАЗОВНИХ ПРОГРАМА ИЗ СЕКТОРА ЕКОНОМИЈА И ПРАВО И САОБРАЋАЈ И КОМУНИКАЦИЈЕ
Датум објаве: 02.10.2019 08:49 | Аутор: Срђан Обрадовић

Испис Штампај страницу


Срђан Обрадовић


Центар за стручно образовање је 16.09.2019. године, организовао обуку координатора за реализацију модуларизованих образовних програма: Економски техничар, Правно-административни техничар, Бродомашински техничар и Наутички техничар. Обуци је присуствовало 27 координатора из средњих стручних школа у којима се реализују поменути програми, и то из: Подгорице, Пљеваља, Никшића, Бијелог Поља, Берана, Петњице, Бара, Рожаја, Улциња, Будве, Тивта, Мојковца и Котора.

Током обуке, координаторима су представљена упутства за израду Годишњег плана рада и Плана реализације исхода учења и коришћење Одјељењске књиге и специфичностима које је у њој потребно евидентирати. Након тога, координатори су у групама, упоредили међу собом урађене планове својих колега. Циљ радионице је био да се размијене искуства у планирању на нивоу свих средњих стручних школа у којима се реализују наведени образовни програми и да се коригују превелика одступања међу школама. Координатори су дискутовали о урађеним плановима и постигли договор о оптималном одступању с обзиром на специфичности које свака школа има.

Модератори током обуке били су Сандра Бркановић, руководилац Одјељења за истраживање и развој квалификација, Срђан Обрадовић, координатор у Одјељењу за истраживање и развој квалификација и Марина Бралетић, самостална савјетница И у Одјељењу за истраживање и развој квалификација, у Центру за стручно образовање.

Наставници/тренери који су презентовали упутства за све фазе обуке и помагали наставницима док су радили вјежбе по групама били су: Славица Јовановић и Гордана Тасић из ЈУ Средња електротехничка школа „Васо Алигрудић“ из Подгорице и Ален Шабановић из ЈУ Средња електро-економска школа из Бијелог Поља.