Мања слова Већа слова РСС
>

ОДРЖАН САСТАНАК КООРДИНАТОРА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ МОДУЛАРИЗОВАНИХ ОБРАЗОВНИХ ПРОГРАМА ИЗ ОБЛАСТИ ЕЛЕКТРОТЕХНИКЕ И ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ

ОДРЖАН САСТАНАК КООРДИНАТОРА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ МОДУЛАРИЗОВАНИХ ОБРАЗОВНИХ ПРОГРАМА ИЗ ОБЛАСТИ ЕЛЕКТРОТЕХНИКЕ И ИНФОРМАЦИОНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ
Датум објаве: 02.10.2019 08:57 | Аутор: Марина Бралетић

Испис Штампај страницу


Центар за стручно образовање је 19.09.2019. године, организовао састанак координатора за реализацију модуларизованих образовних програма из области Електротехнике (Електротехничар енергетике, Електротехничар електронских комуникација, Електротехничар електронике, Електротехничар рачунарских система и мрежа, Електроинсталатер, Монтер електронске комуникационе инфраструктуре) и области Информационе технологије (Електротехничар за развој веб и мобилних апликација). Састанку је присуствовало 33 наставника из средњих стручних школа у којима се реализују програми из ове области, и то из: Подгорице, Пљеваља, Берана, Бијелог Поља, Никшића и Тивта.

Присутне је на почетку одржавања састанка поздравила Сандра Бркановић, руководилац Одјељења за истраживање и развој квалификација у Центру за стручно образовање, која је указала на улогу и значај координатора за реализацију образовних програма.

Током састанка, координаторима су представљена упутство за израду Годишњег плана рада и Плана реализације исхода учења, након чега су они у групама, упоредили међусобом урађене планове својих колега. Циљ радионице је био да се размијене искуства у планирању на нивоу свих средњих стручних школа у којима се реализују наведени образовни програми и да се коригују превелика одступања међу школама. Координатори су дискутовали о урађеним плановима и постигли договор о оптималном одступању с обзиром на специфичности које свака школа има.

У другој фази обуке, координатори су дискутовали о коришћењу Одјељењске књиге и специфичностима које је у њој потребно евидентирати.

Наставници/тренери који су презентовали упутства за све фазе обуке и помагали наставницима док су радили вјежбе по групама су: Ален Шабановић, из ЈУ Средња електро-економска школа из Бијелог Поља и Гордана Тасић из ЈУ Средња електротехничка школа „Васо Алигрудић“ из Подгорице.

Обуци су присуствовали и представници Центра за стручно образовање: Срђан Обрадовић, координатор у Одјељењу за истраживање и развој квалификација и Марина Бралетић самостални савјетник И за истраживање и развој квалификација.