Manja slova Veća slova RSS
>

ODRŽAN SASTANAK KOORDINATORA ZA REALIZACIJU MODULARIZOVANIH OBRAZOVNIH PROGRAMA IZ OBLASTI ELEKTROTEHNIKE I INFORMACIONE TEHNOLOGIJE

ODRŽAN SASTANAK KOORDINATORA ZA REALIZACIJU MODULARIZOVANIH OBRAZOVNIH PROGRAMA IZ OBLASTI ELEKTROTEHNIKE I INFORMACIONE TEHNOLOGIJE
Datum objave: 02.10.2019 08:57 | Autor: Marina Braletić

Ispis Štampaj stranicu


Centar za stručno obrazovanje je 19.09.2019. godine, organizovao sastanak koordinatora za realizaciju modularizovanih obrazovnih programa iz oblasti Elektrotehnike (Elektrotehničar energetike, Elektrotehničar elektronskih komunikacija, Elektrotehničar elektronike, Elektrotehničar računarskih sistema i mreža, Elektroinstalater, Monter elektronske komunikacione infrastrukture) i oblasti Informacione tehnologije (Elektrotehničar za razvoj veb i mobilnih aplikacija). Sastanku je prisustvovalo 33 nastavnika iz srednjih stručnih škola u kojima se realizuju programi iz ove oblasti, i to iz: Podgorice, Pljevalja, Berana, Bijelog Polja, Nikšića i Tivta.

Prisutne je na početku održavanja sastanka pozdravila Sandra Brkanović, rukovodilac Odjeljenja za istraživanje i razvoj kvalifikacija u Centru za stručno obrazovanje, koja je ukazala na ulogu i značaj koordinatora za realizaciju obrazovnih programa.

Tokom sastanka, koordinatorima su predstavljena uputstvo za izradu Godišnjeg plana rada i Plana realizacije ishoda učenja, nakon čega su oni u grupama, uporedili međusobom urađene planove svojih kolega. Cilj radionice je bio da se razmijene iskustva u planiranju na nivou svih srednjih stručnih škola u kojima se realizuju navedeni obrazovni programi i da se koriguju prevelika odstupanja među školama. Koordinatori su diskutovali o urađenim planovima i postigli dogovor o optimalnom odstupanju s obzirom na specifičnosti koje svaka škola ima.

U drugoj fazi obuke, koordinatori su diskutovali o korišćenju Odjeljenjske knjige i specifičnostima koje je u njoj potrebno evidentirati.

Nastavnici/treneri koji su prezentovali uputstva za sve faze obuke i pomagali nastavnicima dok su radili vježbe po grupama su: Alen Šabanović, iz JU Srednja elektro-ekonomska škola iz Bijelog Polja i Gordana Tasić iz JU Srednja elektrotehnička škola „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice.

Obuci su prisustvovali i predstavnici Centra za stručno obrazovanje: Srđan Obradović, koordinator u Odjeljenju za istraživanje i razvoj kvalifikacija i Marina Braletić samostalni savjetnik I za istraživanje i razvoj kvalifikacija.