Мања слова Већа слова РСС
>

ОТВОРЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА „XВИИИ ДАНИ ОБРАЗОВАЊА И УЧЕЊА ОДРАСЛИХ“

ОТВОРЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА „XВИИИ ДАНИ ОБРАЗОВАЊА И УЧЕЊА ОДРАСЛИХ“
Датум објаве: 11.10.2019 08:36 | Аутор: Љиљана Гарић

Испис Штампај страницу


Љиљана Гарић


Љиљана Гарић

10.10.2019. године, у просторијама Министарства просвјете, презентацијом актуелности образовања одраслих у Црној Гори и образовне понуде организатора образовања одраслих за стицање и развој кључних компетенција отворена је манифестација „XВИИИ Дани образовања и учења одралих“. Манифестацију је отворио Омер Мехмедовић, секретар Министарства просвјете, док је Душко Рајковић, директор Центра за стручно образовање, говорио о самим почецима ове манифестације у Црној Гори.

Са циљевима који се желе постићи кроз реализацију активности овогодишње манифестације присутне је упознала Љиљана Гарић, руководитељка Одјељења за образовање одраслих и цјеложивотно учење. О актуелностим у образовању одраслих и реализованим активностима у оквиру пројекта ЕПАЛЕ говорила је Гордана Бошковић, савјетница у Одјељењу за образовање одраслих и цјеложивотно учење, која је била и модераторка скупа.

Марина Матијевић, руководитељка Одјељења за информационо-комуникационе технологије је представила базу података организатора образовања одраслих која је дио јединственог информационог система Министарства просвјете.

О организацији XВИИИ Дана образовања и учења одраслих, распореду активности и учешћу организатора образовања одраслих говорила је Нериса Реџематовић, савјетница у Одјељењу за образовање одраслих и цјеложивотно учење. Представник Европског покрета у Црној Гори је најавио активности пројекта који реализују за промоцију цјеложивотног учења у Црној Гори.

Након тога презентацију установе, активности и обарзовне понуде имали су лиценцирани организатори образовања одраслих: Оxфорд центар, ЈУ Гимназија “Слободан Шкеровић“ Подгорица, Доубле Л - Центар за стране језике и превођење, „Монтене софт“, Порта Аперта, ЈУ Средња економска школа “Мирко Вешовић Подгорица, Институт за стране језике - Подгорица, Цамбридге центар Подгорица.

Данашњој манифестацији су присуствовали представници: Министарства просвјете, Центра за стручно образовање, Завода за школство, ЗЗЗЦГ, Испитног центра, МРСС-а, Привредне коморе, школа, организатора образовања одраслих и др.