Manja slova Veća slova RSS
>

OTVORENA MANIFESTACIJA „XVIII DANI OBRAZOVANJA I UČENJA ODRASLIH“

OTVORENA MANIFESTACIJA „XVIII DANI OBRAZOVANJA I UČENJA ODRASLIH“
Datum objave: 11.10.2019 08:36 | Autor: Ljiljana Garić

Ispis Štampaj stranicu


Ljiljana Garić


Ljiljana Garić

10.10.2019. godine, u prostorijama Ministarstva prosvjete, prezentacijom aktuelnosti obrazovanja odraslih u Crnoj Gori i obrazovne ponude organizatora obrazovanja odraslih za sticanje i razvoj ključnih kompetencija otvorena je manifestacija „XVIII Dani obrazovanja i učenja odralih“. Manifestaciju je otvorio Omer Mehmedović, sekretar Ministarstva prosvjete, dok je Duško Rajković, direktor Centra za stručno obrazovanje, govorio o samim počecima ove manifestacije u Crnoj Gori.

Sa ciljevima koji se žele postići kroz realizaciju aktivnosti ovogodišnje manifestacije prisutne je upoznala Ljiljana Garić, rukovoditeljka Odjeljenja za obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje. O aktuelnostim u obrazovanju odraslih i realizovanim aktivnostima u okviru projekta EPALE govorila je Gordana Bošković, savjetnica u Odjeljenju za obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje, koja je bila i moderatorka skupa.

Marina Matijević, rukovoditeljka Odjeljenja za informaciono-komunikacione tehnologije je predstavila bazu podataka organizatora obrazovanja odraslih koja je dio jedinstvenog informacionog sistema Ministarstva prosvjete.

O organizaciji XVIII Dana obrazovanja i učenja odraslih, rasporedu aktivnosti i učešću organizatora obrazovanja odraslih govorila je Nerisa Redžematović, savjetnica u Odjeljenju za obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje. Predstavnik Evropskog pokreta u Crnoj Gori je najavio aktivnosti projekta koji realizuju za promociju cjeloživotnog učenja u Crnoj Gori.

Nakon toga prezentaciju ustanove, aktivnosti i obarzovne ponude imali su licencirani organizatori obrazovanja odraslih: Oxford centar, JU Gimnazija “Slobodan Škerović“ Podgorica, Double L - Centar za strane jezike i prevođenje, „Montene soft“, Porta Aperta, JU Srednja ekonomska škola “Mirko Vešović Podgorica, Institut za strane jezike - Podgorica, Cambridge centar Podgorica.

Današnjoj manifestaciji su prisustvovali predstavnici: Ministarstva prosvjete, Centra za stručno obrazovanje, Zavoda za školstvo, ZZZCG, Ispitnog centra, MRSS-a, Privredne komore, škola, organizatora obrazovanja odraslih i dr.