Manja slova Veća slova RSS
>

ODRŽAN OKRUGLI STO NA TEMU „ŠKOLA – OBRAZOVNI I KULTURNI CENTAR U ZAJEDNICI“ U JU SREDNJA MJEŠOVITA ŠKOLA U GOLUBOVCIMA

ODRŽAN OKRUGLI STO NA TEMU „ŠKOLA – OBRAZOVNI I KULTURNI CENTAR U ZAJEDNICI“ U JU SREDNJA MJEŠOVITA ŠKOLA U GOLUBOVCIMA
Datum objave: 15.10.2019 10:04 | Autor: Ljiljana Garić

Ispis Štampaj stranicu


Centar za stručno obrazovanje i JU Srednja mješovita škola u Golubovcima organizovali su 14. oktobra 2019. godine, okrugli sto na temu: „Škola –obrazovni i kulturni centar u zajednici“ u okviru manifestacije „XVIII Dani obrazovanja i učenja odraslih“.

Na samom početku okruglog stola, direktor JU Srednja mješovita škola u Golubovcima, Zoran Klikovac, pozdravio je učesnike okruglog stola i iskazao interesovanje da se škola licencira kao organizator obrazovanja odraslih. Ukazao je na materijalno-tehnmičke i kadrovske uslove kojima škola trenutno raspolaže za realizaciju programa obrazovanja odraslih.

Zatim se Radoje Radunović iz Odjeljenja za utvrđivanje kvaliteta u Centru za stručno obrazovanje zahvalio prisutnima za učešće na okruglom stolu i istakao značaj licenciranja ove ustanove za deficitarna zanimanja u skladu sa potrebama zajednice i ukazao na važnost podrške koja treba da se pruži ovoj ustanovi.

Ljiljana Garić iz Odjeljenja za obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje u Centru za stručno obrazovanje je upoznala učesnike sa ciljevima manifestacije „XVIII Dani obrazovanja i učenja odraslih“ i ukazala na značaj širenja mreže organizatora obrazovanja odraslih u svim sredinama kako bi građani mogli da unapređuju znanja, vještine i kompetencije.

Predsjednica Opštine Golubovci u okviru Glavnog grada, Tanja Stajović, je podržala licenciranje škole za obrazovanje odraslih i istakla da će opština pružiti podršku za realizaciju ove ideje.

Predstavnici stručnih škola su pokazali intresovanje za saradnju sa JU Srednja mješovita škola u Golubovcima na planu obrazovanja odraslih u narednom periodu.

Učesnici okruglog stola su bili predstavnici Opštine Golubovci, Zavoda za zapošljavanje, JU Srednja stručna škola “Ivan Uskoković“, JU Srednja ekonomska škola “Mirko Vešović“, JU Srednja stručna škola Bar i dr.