Мања слова Већа слова РСС
>

ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО НА ТЕМУ „ШКОЛА – ОБРАЗОВНИ И КУЛТУРНИ ЦЕНТАР У ЗАЈЕДНИЦИ“ У ЈУ СРЕДЊА МЈЕШОВИТА ШКОЛА У ГОЛУБОВЦИМА

ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО НА ТЕМУ „ШКОЛА – ОБРАЗОВНИ И КУЛТУРНИ ЦЕНТАР У ЗАЈЕДНИЦИ“ У ЈУ СРЕДЊА МЈЕШОВИТА ШКОЛА У ГОЛУБОВЦИМА
Датум објаве: 15.10.2019 10:04 | Аутор: Љиљана Гарић

Испис Штампај страницу


Центар за стручно образовање и ЈУ Средња мјешовита школа у Голубовцима организовали су 14. октобра 2019. године, округли сто на тему: „Школа –образовни и културни центар у заједници“ у оквиру манифестације „XВИИИ Дани образовања и учења одраслих“.

На самом почетку округлог стола, директор ЈУ Средња мјешовита школа у Голубовцима, Зоран Кликовац, поздравио је учеснике округлог стола и исказао интересовање да се школа лиценцира као организатор образовања одраслих. Указао је на материјално-технмичке и кадровске услове којима школа тренутно располаже за реализацију програма образовања одраслих.

Затим се Радоје Радуновић из Одјељења за утврђивање квалитета у Центру за стручно образовање захвалио присутнима за учешће на округлом столу и истакао значај лиценцирања ове установе за дефицитарна занимања у складу са потребама заједнице и указао на важност подршке која треба да се пружи овој установи.

Љиљана Гарић из Одјељења за образовање одраслих и цјеложивотно учење у Центру за стручно образовање је упознала учеснике са циљевима манифестације „XВИИИ Дани образовања и учења одраслих“ и указала на значај ширења мреже организатора образовања одраслих у свим срединама како би грађани могли да унапређују знања, вјештине и компетенције.

Предсједница Општине Голубовци у оквиру Главног града, Тања Стајовић, је подржала лиценцирање школе за образовање одраслих и истакла да ће општина пружити подршку за реализацију ове идеје.

Представници стручних школа су показали интресовање за сарадњу са ЈУ Средња мјешовита школа у Голубовцима на плану образовања одраслих у наредном периоду.

Учесници округлог стола су били представници Општине Голубовци, Завода за запошљавање, ЈУ Средња стручна школа “Иван Ускоковић“, ЈУ Средња економска школа “Мирко Вешовић“, ЈУ Средња стручна школа Бар и др.