Мања слова Већа слова РСС
>

ОДРЖАНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА АКТУЕЛНОСТИ ОБРЗОВАЊА ОДРАСЛИХ И ОБРАЗОВНЕ ПОНУДЕ ОРГАНИЗАТОРА ОБРАЗОВАЊА ОДРАСЛИХ ИЗ СЈЕВЕРНЕ РЕГИЈЕ

ОДРЖАНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА АКТУЕЛНОСТИ ОБРЗОВАЊА ОДРАСЛИХ И ОБРАЗОВНЕ ПОНУДЕ ОРГАНИЗАТОРА ОБРАЗОВАЊА ОДРАСЛИХ ИЗ СЈЕВЕРНЕ РЕГИЈЕ
Датум објаве: 16.10.2019 13:01 | Аутор: Магдалена Јовановић

Испис Штампај страницу


Магдалена Јовановић


Магдалена Јовановић

Центар за стручно образовање је 15. октобра 2019. године, у просторијама СО Беране, организовао презентацију актуелности образовања одраслих у Црној Гори и образовне понуде организатора образовања одраслих из сјеверне регије.

О организацији XВИИИ Дана образовања и учења одраслих и учешћу организатора образовања одраслих говорила је Нериса Реџематовић, савјетница у Одјељењу за образовање одраслих и цјеложивотно учење, која је била модераторка скупа.

Љиљана Гарић, руководитељка Одјељења за образовање одраслих и цјеложивотно учење у Центру за стручно образовање је присутне упознала са циљевима манифестације „XВИИИ Дани образовања и учења одраслих“ и указала на значај информисања свих заинтересованих страна и грађана о образовној понуди на сјеверу Црне Горе. Све присутне је поздравила и Магдалена Јовановић, самостална савјетница И у Центру за стручно образовање.

Са актуелностима у образовању одраслих и реализованим активностима у претходне двије године учесници су упознати путем видео клипа.

Презентацију установе, активности и образовне понуде имали су лиценцирани организатори образовања одраслих: Организатор образовања одраслих “Полиеx“ из Берана, ЈУ Средња стручна школа из Берана, ЈУ Средња мјешовита школа “Бећо Башић“ из Плава, ЈУ Средња медицинска школа “Др Бранко Зоговић“ из Берана, Ауто школа „Викторија“ из Берана, ПУ „Ведуцо“ из Рожаја и ЈУ Средња поморска школа из Котора.

Презентацији су присуствовали представници Центра за стручно образовање, Општине Беране, Општине Рожаје, образовних установа и организатора образовања одраслих.