Manja slova Veća slova RSS
>

ODRŽANA PREZENTACIJA AKTUELNOSTI OBRZOVANJA ODRASLIH I OBRAZOVNE PONUDE ORGANIZATORA OBRAZOVANJA ODRASLIH IZ SJEVERNE REGIJE

ODRŽANA PREZENTACIJA AKTUELNOSTI OBRZOVANJA ODRASLIH I OBRAZOVNE PONUDE ORGANIZATORA OBRAZOVANJA ODRASLIH IZ SJEVERNE REGIJE
Datum objave: 16.10.2019 13:01 | Autor: Magdalena Jovanović

Ispis Štampaj stranicu


Magdalena Jovanović


Magdalena Jovanović

Centar za stručno obrazovanje je 15. oktobra 2019. godine, u prostorijama SO Berane, organizovao prezentaciju aktuelnosti obrazovanja odraslih u Crnoj Gori i obrazovne ponude organizatora obrazovanja odraslih iz sjeverne regije.

O organizaciji XVIII Dana obrazovanja i učenja odraslih i učešću organizatora obrazovanja odraslih govorila je Nerisa Redžematović, savjetnica u Odjeljenju za obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje, koja je bila moderatorka skupa.

Ljiljana Garić, rukovoditeljka Odjeljenja za obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje u Centru za stručno obrazovanje je prisutne upoznala sa ciljevima manifestacije „XVIII Dani obrazovanja i učenja odraslih“ i ukazala na značaj informisanja svih zainteresovanih strana i građana o obrazovnoj ponudi na sjeveru Crne Gore. Sve prisutne je pozdravila i Magdalena Jovanović, samostalna savjetnica I u Centru za stručno obrazovanje.

Sa aktuelnostima u obrazovanju odraslih i realizovanim aktivnostima u prethodne dvije godine učesnici su upoznati putem video klipa.

Prezentaciju ustanove, aktivnosti i obrazovne ponude imali su licencirani organizatori obrazovanja odraslih: Organizator obrazovanja odraslih “Poliex“ iz Berana, JU Srednja stručna škola iz Berana, JU Srednja mješovita škola “Bećo Bašić“ iz Plava, JU Srednja medicinska škola “Dr Branko Zogović“ iz Berana, Auto škola „Viktorija“ iz Berana, PU „Veduco“ iz Rožaja i JU Srednja pomorska škola iz Kotora.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici Centra za stručno obrazovanje, Opštine Berane, Opštine Rožaje, obrazovnih ustanova i organizatora obrazovanja odraslih.