Мања слова Већа слова РСС
>

У ОРГАНИЗАЦИЈИ НВО „МЛАДИ РОМИ“ ОДРЖАНА ЈЕ КОНФЕРЕНЦИЈА „САРАДЊОМ ДО ПОБОЉШАНОГ ОБРАЗОВАЊА РОМСКЕ И ЕГИПЋАНСКЕ ДЈЕЦЕ“

У ОРГАНИЗАЦИЈИ НВО „МЛАДИ РОМИ“ ОДРЖАНА ЈЕ КОНФЕРЕНЦИЈА „САРАДЊОМ ДО ПОБОЉШАНОГ ОБРАЗОВАЊА РОМСКЕ И ЕГИПЋАНСКЕ ДЈЕЦЕ“
Датум објаве: 03.12.2019 11:37 | Аутор: Магдалена Јовановић

Испис Штампај страницу


Магдалена Јовановић


НВО „Млади Роми“ је 29.11.2019. год. у хотелу „Верде“, у Подгорици, у оквиру пројекта „Заједничка иницијатива за јачање ромског цивилног сектора на Западном Балкану и у Турској“, организовала конференцију „Сарадњом до побољшаног образовања ромске и египћанске дјеце“.

Конференцију је отворио Самир Јаха, извршни директор НВО „Млади Роми“, а говорили су и Милица Пајовић, представница Министарства просвјете, Љубинка Недић, директорица ОШ „Божидар Вуковић Подгоричанин“ у Подгорици, Вера Божовић, директорица ОШ „Милева Лајовић Лалатовић“ у Никшићу и Радомир Јочић, директор ОШ „Радомир Митровић“ у Беранама.

Модераторка конференције је била Наталија Миловић из НВО „Млади Роми“.

Конференција је имала за циљ актуелно стање, изазове, потенцијална рјешења, позитивне примјере који се односе на образовање ученика из ромске и египћанске популације основне школе, као и њихов прелазак из основне у средњу школу.

Конференција је била радног карактера, на којој су учесници били подијељени у 6 група, а свака група је имала свог фацилитатора који је на крају представио закључке радне групе.

Овој конференцији су присуствовали представници: Министарства просвјете, Центра за стручно образовање, Просвјетне инспекције, Педагошког центра, Заштитника људских права и слобода Црне Горе - Омбудсман, школа, НВО сектора итд. Представница Центра за стручно образовање на овој конференцији је била Магдалена Јовановић.