Manja slova Veća slova RSS
>

U ORGANIZACIJI NVO „MLADI ROMI“ ODRŽANA JE KONFERENCIJA „SARADNJOM DO POBOLJŠANOG OBRAZOVANJA ROMSKE I EGIPĆANSKE DJECE“

U ORGANIZACIJI NVO „MLADI ROMI“ ODRŽANA JE KONFERENCIJA „SARADNJOM DO POBOLJŠANOG OBRAZOVANJA ROMSKE I EGIPĆANSKE DJECE“
Datum objave: 03.12.2019 11:37 | Autor: Magdalena Jovanović

Ispis Štampaj stranicu


Magdalena Jovanović


NVO „Mladi Romi“ je 29.11.2019. god. u hotelu „Verde“, u Podgorici, u okviru projekta „Zajednička inicijativa za jačanje romskog civilnog sektora na Zapadnom Balkanu i u Turskoj“, organizovala konferenciju „Saradnjom do poboljšanog obrazovanja romske i egipćanske djece“.

Konferenciju je otvorio Samir Jaha, izvršni direktor NVO „Mladi Romi“, a govorili su i Milica Pajović, predstavnica Ministarstva prosvjete, Ljubinka Nedić, direktorica OŠ „Božidar Vuković Podgoričanin“ u Podgorici, Vera Božović, direktorica OŠ „Mileva Lajović Lalatović“ u Nikšiću i Radomir Jočić, direktor OŠ „Radomir Mitrović“ u Beranama.

Moderatorka konferencije je bila Natalija Milović iz NVO „Mladi Romi“.

Konferencija je imala za cilj aktuelno stanje, izazove, potencijalna rješenja, pozitivne primjere koji se odnose na obrazovanje učenika iz romske i egipćanske populacije osnovne škole, kao i njihov prelazak iz osnovne u srednju školu.

Konferencija je bila radnog karaktera, na kojoj su učesnici bili podijeljeni u 6 grupa, a svaka grupa je imala svog facilitatora koji je na kraju predstavio zaključke radne grupe.

Ovoj konferenciji su prisustvovali predstavnici: Ministarstva prosvjete, Centra za stručno obrazovanje, Prosvjetne inspekcije, Pedagoškog centra, Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore - Ombudsman, škola, NVO sektora itd. Predstavnica Centra za stručno obrazovanje na ovoj konferenciji je bila Magdalena Jovanović.