Мања слова Већа слова РСС
>

Одржан четврти састанак радне групе у оквиру ТО РЕГОС пројекта за развој регионално заснованог стандарда занимања из области туризма и угоститељства

Одржан четврти састанак радне групе у оквиру ТО РЕГОС пројекта за развој регионално заснованог стандарда занимања из области туризма и угоститељства
Датум објаве: 07.02.2020 09:51 | Аутор: Сандра Бркановић

Испис Штампај страницу


Сандра Бркановић


У оквиру регионалног пројекта ТО РЕГОС, који финансира Аустриан девелопмент агенцy, 28.01.2020. године, у просторијама Центра за стручно образовање, одржан је четврти национални састанак у циљу усаглашавања регионално заснованог стандарда занимања из области туризма и угоститељства – хотелско- ресторански техничар.

Радна група је радила на анализи садржаја кључних послова и активности у оквиру послова, предложеног стандрада занимања на регионалном нивоу, а у складу са националном методологијом израде стандарда занимања сугерисала терминолошка усаглашавања у духу црногорског језика и законских прописа. Регионални стандард је оцијењен као квалитетан и садржајан, те коренсподира са стандардима струке и прихваћен је у потпуности. Радна група је садржај регионалног сатандарда интегрисала у националну методологију, на начин како ће бити наведено у посебном извјештају.

Састанку су присуствовали релевантни представници привреде из наведене области (ХГ Будванска ривијера, „ЦентреВилле“ хотел, „Имање Књаз“, „Хилтон“ хотел), координатор за израду стандарда занимања испред Центра за стручно образовање - Душан Бошковић, координатор за усаглашавање стандарда занимања испред Центра за стручно образовање – Срђан Обрадовић и национална координациона тачка за образовање у оквиру пројекта – Сандра Бркановић.