Manja slova Veća slova RSS
>

Održan četvrti sastanak radne grupe u okviru TO REGOS projekta za razvoj regionalno zasnovanog standarda zanimanja iz oblasti turizma i ugostiteljstva

Održan četvrti sastanak radne grupe u okviru TO REGOS projekta za razvoj regionalno zasnovanog standarda zanimanja iz oblasti turizma i ugostiteljstva
Datum objave: 07.02.2020 09:51 | Autor: Sandra Brkanović

Ispis Štampaj stranicu


Sandra Brkanović


U okviru regionalnog projekta TO REGOS, koji finansira Austrian development agency, 28.01.2020. godine, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje, održan je četvrti nacionalni sastanak u cilju usaglašavanja regionalno zasnovanog standarda zanimanja iz oblasti turizma i ugostiteljstva – hotelsko- restoranski tehničar.

Radna grupa je radila na analizi sadržaja ključnih poslova i aktivnosti u okviru poslova, predloženog standrada zanimanja na regionalnom nivou, a u skladu sa nacionalnom metodologijom izrade standarda zanimanja sugerisala terminološka usaglašavanja u duhu crnogorskog jezika i zakonskih propisa. Regionalni standard je ocijenjen kao kvalitetan i sadržajan, te korenspodira sa standardima struke i prihvaćen je u potpunosti. Radna grupa je sadržaj regionalnog satandarda integrisala u nacionalnu metodologiju, na način kako će biti navedeno u posebnom izvještaju.

Sastanku su prisustvovali relevantni predstavnici privrede iz navedene oblasti (HG Budvanska rivijera, „CentreVille“ hotel, „Imanje Knjaz“, „Hilton“ hotel), koordinator za izradu standarda zanimanja ispred Centra za stručno obrazovanje - Dušan Bošković, koordinator za usaglašavanje standarda zanimanja ispred Centra za stručno obrazovanje – Srđan Obradović i nacionalna koordinaciona tačka za obrazovanje u okviru projekta – Sandra Brkanović.