Мања слова Већа слова РСС
>

ОДРЖАН ТРЕЋИ САСТАНАК РАДНЕ ГРУПЕ У ОКВИРУ ТО РЕГОС ПРОЈЕКТА ЗА РАЗВОЈ РЕГИОНАЛНО ЗАСНОВАНОГ СТАНДАРДА ЗАНИМАЊА МОЛЕР ИЗ ОБЛАСТИ ГРАЂЕВИНАРСТВА И УРЕЂЕЊА ПРОСТОРА

ОДРЖАН ТРЕЋИ САСТАНАК РАДНЕ ГРУПЕ У ОКВИРУ ТО РЕГОС ПРОЈЕКТА ЗА РАЗВОЈ РЕГИОНАЛНО ЗАСНОВАНОГ  СТАНДАРДА ЗАНИМАЊА МОЛЕР ИЗ ОБЛАСТИ ГРАЂЕВИНАРСТВА И УРЕЂЕЊА ПРОСТОРА
Датум објаве: 27.04.2020 10:29 | Аутор: Сандра Бркановић

Испис Штампај страницу


У оквиру регионалног пројекта ТО РЕГОС, који финансира Аустриан девелопмент агенцy, 26.04.2020. године, путем апликације ЗООМ, одржан је трећи онлине национални састанак у циљу развоја регионално заснованог стандарда занимања Молер из области грађевинарства и уређења простора.

Чланове радне групе је поздравила госпођа Сандра Бркановић, руководилац Сектора за истраживање и развој квалификација у Центру за стручно образовање и Младен Перазић, директор сектора за образовање и квалитет у Привредној Комори Црне Горе. Срђан Обрадовић, координатор у Одјељењу за истраживање и развој квалификација у Центру за стручно образовање упознао је чланове радне групе са детаљима данашњег рада у вези израде регионалног стандарда занимања Молер из области грађевинарства и уређења простора. Радна група радила је на дефинисању кључних послова и активности у оквиру групе послова код групе послова Административни задаци, Комерцијални задаци, Комуникација и сарадња са другима, Осигурање квалитета, Заштита на радном мјесту и заштита животне средине, као и на дефинисању описа занимања, радног окружења и услова рада и однос са другим професијама.Радна група је размотрила сугестије чланова радне групе и ускладила формулације активности код кључних послова/ Оперативни послови за стандард занимања Молер, Анализа, планирање и организација рада и Припрема радног мјеста.

Радна група се сложила да урађени нацрт стандарда занимања Молер/Молерка упути Пројекту, као званични национални предлог овог занимања. Наставак рада је договорен за након одржавања регионалног састанка.

Састанку су присуствовали релевантни представници привреде из области грађевинарства, представник средње стручне школе из Подгорице, координатор за израду стандарда занимања испред Центра за стручно образовање – Срђан Обрадовић, руководилац Одјељења за истраживање и развој квалификација и национални координатор пројекта за образовање – Сандра Бркановић и директор сектора за образовање и квалитет и национални координатор пројекта за привреду, Младен Перазић.