Мања слова Већа слова РСС
>

ОДРЖАН ПРВИ САСТАНАК РАДНЕ ГРУПЕ У ОКВИРУ ТО РЕГОС ПРОЈЕКТА ЗА РАЗВОЈ РЕГИОНАЛНО ЗАСНОВАНОГ СТАНДАРДА ЗАНИМАЊА МОНТЕР СУВЕ ГРАДЊЕ ИЗ ОБЛАСТИ ГРАЂЕВИНАРСТВА И УРЕЂЕЊА ПРОСТОРА

ОДРЖАН ПРВИ САСТАНАК РАДНЕ ГРУПЕ У ОКВИРУ ТО РЕГОС ПРОЈЕКТА ЗА РАЗВОЈ РЕГИОНАЛНО ЗАСНОВАНОГ  СТАНДАРДА ЗАНИМАЊА МОНТЕР СУВЕ ГРАДЊЕ ИЗ ОБЛАСТИ ГРАЂЕВИНАРСТВА И УРЕЂЕЊА ПРОСТОРА
Датум објаве: 26.05.2020 11:08 | Аутор: Срдјан Обрадовиц

Испис Штампај страницу


Сандра Бркановиц


У оквиру регионалног пројекта ТО РЕГОС, који финансира Аустриан девелопмент агенцy, 24.05.2020. године, у просторијама Центра за стручно образовање, одржан је први национални састанак у циљу развоја регионално заснованог стандарда занимања Монтер суве градње из области Грађевинарства и уређења простора.

Пројекат је представио Срђан Обрадовић, координатор у Одјељењу за истраживање и развој квалификација у Центру за стручно образовање који је упознао чланове радне групе са детаљима у вези израде регионалног стандарда занимања из области грађевинарства. Након уводног обраћања Срђан Обрадовић, је презентовао методологију израде стандарда занимња, након чега се приступило дефинисању кључних послова и активности у оквиру занимања Монтер суве градње. Радна група је радила на дефинисању кључних послова у оквиру оперативних послова и активности у оквиру кључних послова.

Састанку су присуствовали релевантни представници привреде из области грађевинарства, представник средње стручне школе из Подгорице и координатор за израду стандарда занимања испред Центра за стручно образовање, Срђан Обрадовић.