Manja slova Veća slova RSS
>

Održana online obuka direktora/pomoćnika direktora i pedagoga/psihologa srednjih stručnih i mješovitih škola za implementaciju modularizovanih obrazovnih programa

Održana online obuka direktora/pomoćnika direktora i pedagoga/psihologa srednjih stručnih i mješovitih škola za implementaciju modularizovanih obrazovnih programa
Datum objave: 22.09.2020 09:55 | Autor: Slavica Jovanović

Ispis Štampaj stranicu


Slavica Jovanović


Centar za stručno obrazovanje je 18.09.2020. godine, organizovao obuku direktora/pomoćnika direktora i pedagoga/psihologa srednjih stručnih i mješovitih škola za implementaciju modularizovanih obrazovnih programa u školskoj 2020/2021. godini. Obuka je održana online preko aplikacije „Zoom“, a prisustvovalo je 24 direktora/pomoćnika direktora i pedagoga/psihologa srednjih stručnih i mješovitih škola iz sljedećih gradova: Podgorice, Nikšića, Tivta, Bara, Petnjice, Rožaja, Kolašina, Mojkovca i Tuzi.

Prisutne je na početku održavanja obuke pozdravila Sandra Brkanović, rukovodilac Odjeljenja za istraživanje i razvoj kvalifikacija, koja je bila koordinator obuke ispred Centra za stručno obrazovanje.

Učesnicima obuke je u uvodnoj prezentaciji predstavljen koncept modularne nastave zasnovane na ishodima učenja, značaj kriterijuma za dostizanje ishoda učenja, ključne kompetencije, kao i standardi zanimanja, standardi kvalifikacija i obrazovni programi koji su usvojeni u prethodnom periodu.

U toku obuke predstavljeni su obrasci za planiranje vaspitno-obrazovnog rada, odnosno Godišnji plan rada i Plan realizacije ishoda učenja i data su im uputstva o načinu njihovog popunjavanja, kao i uputstva o načinu evidentiranja nastavnog časa i ocjenjivanju ishoda učenja u novoj Odjeljenjskoj knjizi koja važi za modularizovane obrazovne programe.

Prezentacije su predstavili Sandra Brkanović, Slavica Jovanović i Alen Šabanović iz Centra za stručno obrazovanje i Gordana Tasić iz JU Srednja elektrotehnička škola „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice. Administrator online obuke je bila Marija Žeželj iz JU Srednja elektrotehnička škola „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice.