Мања слова Већа слова РСС
>

Одржана онлине обука директора/помоћника директора и педагога/психолога средњих стручних и мјешовитих школа за имплементацију модуларизованих образовних програма

Одржана онлине обука директора/помоћника директора и педагога/психолога средњих стручних и мјешовитих школа за имплементацију модуларизованих образовних програма
Датум објаве: 22.09.2020 09:55 | Аутор: Славица Јовановић

Испис Штампај страницу


Славица Јовановић


Центар за стручно образовање је 18.09.2020. године, организовао обуку директора/помоћника директора и педагога/психолога средњих стручних и мјешовитих школа за имплементацију модуларизованих образовних програма у школској 2020/2021. години. Обука је одржана онлине преко апликације „Зоом“, а присуствовало је 24 директора/помоћника директора и педагога/психолога средњих стручних и мјешовитих школа из сљедећих градова: Подгорице, Никшића, Тивта, Бара, Петњице, Рожаја, Колашина, Мојковца и Тузи.

Присутне је на почетку одржавања обуке поздравила Сандра Бркановић, руководилац Одјељења за истраживање и развој квалификација, која је била координатор обуке испред Центра за стручно образовање.

Учесницима обуке је у уводној презентацији представљен концепт модуларне наставе засноване на исходима учења, значај критеријума за достизање исхода учења, кључне компетенције, као и стандарди занимања, стандарди квалификација и образовни програми који су усвојени у претходном периоду.

У току обуке представљени су обрасци за планирање васпитно-образовног рада, односно Годишњи план рада и План реализације исхода учења и дата су им упутства о начину њиховог попуњавања, као и упутства о начину евидентирања наставног часа и оцјењивању исхода учења у новој Одјељењској књизи која важи за модуларизоване образовне програме.

Презентације су представили Сандра Бркановић, Славица Јовановић и Ален Шабановић из Центра за стручно образовање и Гордана Тасић из ЈУ Средња електротехничка школа „Васо Алигрудић“ из Подгорице. Администратор онлине обуке је била Марија Жежељ из ЈУ Средња електротехничка школа „Васо Алигрудић“ из Подгорице.