Мања слова Већа слова РСС
>

Одржана онлине обука нових координатора за праћење имплементације модуларизованих образовних програма из различитих области

Одржана онлине обука нових координатора за праћење имплементације модуларизованих образовних програма из различитих области
Датум објаве: 01.10.2020 09:24 | Аутор: Славица Јовановић

Испис Штампај страницу


Славица Јовановић


Центар за стручно образовање је 25.09.2020. године, организовао обуку нових координатора за праћење имплементације модуларизованих образовних програма, у школској 2020/2021. години, из различитих области. Обука је одржана онлине преко апликације „Зоом“, а присуствовало је 56 координатора из средњих стручних и мјешовитих школа из сљедећих градова: Херцег Новог, Никшића и Бијелог Поља.

Присутне је на почетку одржавања обуке поздравила Сандра Бркановић, руководилац Одјељења за истраживање и развој квалификација, која је била и координатор обуке испред Центра за стручно образовање.

Координаторима за праћење имплементације модуларизованих образовних програма је у уводној презентацији представљена њихова улога и значај из угла школе и угла система. Указано им је да сви наставници који реализују образовни програм треба да учествују у заједничком планирању образовно-васпитног рада, као и да је неопходно да се направи корелација која би помогла да ученик савлада све исходе учења на одговарајући начин. Координаторима је представљена и форма полугодишњег и годишњег извјештаја који они треба да шаљу Центру за стручно образовање.

У току обуке представљени су им обрасци за планирање васпитно-образовног рада, односно Годишњи план рада и План реализације исхода учења и дата су им упутства о начину њиховог прегледања, као и упутства о начину праћења евидентирања наставног часа и оцјењивању исхода учења у новој Одјељењској књизи која важи за модуларизоване образовне програме, коју они треба да раде заједно са педагошко-психолошком службом у школи.

Презентације су представили Сандра Бркановић, Славица Јовановић и Ален Шабановић из Центра за стручно образовање и Гордана Тасић из ЈУ Средња електротехничка школа „Васо Алигрудић“ из Подгорице. Администратор онлине обуке је била Марија Жежељ из ЈУ Средња електротехничка школа „Васо Алигрудић“ из Подгорице.