Manja slova Veća slova RSS
>

Održana online obuka novih koordinatora za praćenje implementacije modularizovanih obrazovnih programa iz različitih oblasti

Održana online obuka novih koordinatora za praćenje implementacije modularizovanih obrazovnih programa iz različitih oblasti
Datum objave: 01.10.2020 09:24 | Autor: Slavica Jovanović

Ispis Štampaj stranicu


Slavica Jovanović


Centar za stručno obrazovanje je 25.09.2020. godine, organizovao obuku novih koordinatora za praćenje implementacije modularizovanih obrazovnih programa, u školskoj 2020/2021. godini, iz različitih oblasti. Obuka je održana online preko aplikacije „Zoom“, a prisustvovalo je 56 koordinatora iz srednjih stručnih i mješovitih škola iz sljedećih gradova: Herceg Novog, Nikšića i Bijelog Polja.

Prisutne je na početku održavanja obuke pozdravila Sandra Brkanović, rukovodilac Odjeljenja za istraživanje i razvoj kvalifikacija, koja je bila i koordinator obuke ispred Centra za stručno obrazovanje.

Koordinatorima za praćenje implementacije modularizovanih obrazovnih programa je u uvodnoj prezentaciji predstavljena njihova uloga i značaj iz ugla škole i ugla sistema. Ukazano im je da svi nastavnici koji realizuju obrazovni program treba da učestvuju u zajedničkom planiranju obrazovno-vaspitnog rada, kao i da je neophodno da se napravi korelacija koja bi pomogla da učenik savlada sve ishode učenja na odgovarajući način. Koordinatorima je predstavljena i forma polugodišnjeg i godišnjeg izvještaja koji oni treba da šalju Centru za stručno obrazovanje.

U toku obuke predstavljeni su im obrasci za planiranje vaspitno-obrazovnog rada, odnosno Godišnji plan rada i Plan realizacije ishoda učenja i data su im uputstva o načinu njihovog pregledanja, kao i uputstva o načinu praćenja evidentiranja nastavnog časa i ocjenjivanju ishoda učenja u novoj Odjeljenjskoj knjizi koja važi za modularizovane obrazovne programe, koju oni treba da rade zajedno sa pedagoško-psihološkom službom u školi.

Prezentacije su predstavili Sandra Brkanović, Slavica Jovanović i Alen Šabanović iz Centra za stručno obrazovanje i Gordana Tasić iz JU Srednja elektrotehnička škola „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice. Administrator online obuke je bila Marija Žeželj iz JU Srednja elektrotehnička škola „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice.