Мања слова Већа слова РСС
>

Одржано онлине савјетовање за наставнике општеобразовних предмета који реализују наставу у модуларизованим образовним програмима

Одржано онлине савјетовање за наставнике општеобразовних предмета који реализују наставу у модуларизованим образовним програмима
Датум објаве: 02.10.2020 13:39 | Аутор: Славица Јовановић

Испис Штампај страницу


Славица Јовановић

Завод за школство и Центар за стручно образовање су 30.09.2020. године, организовали заједничко савјетовање за наставнике општеобразовних предмета који реализују наставу у модуларизованим образовним програмима у школској 2020/2021. години. Обука је одржана онлине преко апликације „Зоом“, а присуствовало је 292 наставника из средњих стручних и мјешовитих школа из сљедећих градова: Подгорице, Никшића, Котора, Тивта, Будве, Херцег Новог, Бара, Берана, Пљеваља, Мојковца, Рожаја, Петњице, Тузи, Андријевице, Колашина и Цетиња.

Присутне су на почетку савјетовања поздравили Радоје Нововић, начелник Одјељења за истраживање и развој образовања у Заводу за школство и Сандра Бркановић, руководилац Одјељења за истраживање и развој квалификација у Центру за стручно образовање.

Тема савјетовања је била везана за концепт модуларизованих образовних програма, планирање образовно-васпитног рада, корелацију између општеобразовних предмета и стручних модула, улогу координатора за праћење имплементације модуларизованих образовних програма и попуњавање одјељењске књиге. Наставницима је указано на значај заједничког планирања у оквиру истог образовног програма, као и на значај достизања кључних компетенција. Посебан дио савјетовања био је посвећен одјељењској књизи, начину евидентирања часа и оцјењивању образовно-васпитних исхода, односно исхода учења.

Презентације су представили Сандра Бркановић, Срђан Обрадовић и Славица Јовановић из Центра за стручно образовање и Радоје Нововић из Завода за школство. Администратор онлине обуке је била Марија Жежељ из ЈУ Средња електротехничка школа „Васо Алигрудић“ из Подгорице.