Manja slova Veća slova RSS
>

Održano online savjetovanje za nastavnike opšteobrazovnih predmeta koji realizuju nastavu u modularizovanim obrazovnim programima

Održano online savjetovanje za nastavnike opšteobrazovnih predmeta koji realizuju nastavu u modularizovanim obrazovnim programima
Datum objave: 02.10.2020 13:39 | Autor: Slavica Jovanović

Ispis Štampaj stranicu


Slavica Jovanović

Zavod za školstvo i Centar za stručno obrazovanje su 30.09.2020. godine, organizovali zajedničko savjetovanje za nastavnike opšteobrazovnih predmeta koji realizuju nastavu u modularizovanim obrazovnim programima u školskoj 2020/2021. godini. Obuka je održana online preko aplikacije „Zoom“, a prisustvovalo je 292 nastavnika iz srednjih stručnih i mješovitih škola iz sljedećih gradova: Podgorice, Nikšića, Kotora, Tivta, Budve, Herceg Novog, Bara, Berana, Pljevalja, Mojkovca, Rožaja, Petnjice, Tuzi, Andrijevice, Kolašina i Cetinja.

Prisutne su na početku savjetovanja pozdravili Radoje Novović, načelnik Odjeljenja za istraživanje i razvoj obrazovanja u Zavodu za školstvo i Sandra Brkanović, rukovodilac Odjeljenja za istraživanje i razvoj kvalifikacija u Centru za stručno obrazovanje.

Tema savjetovanja je bila vezana za koncept modularizovanih obrazovnih programa, planiranje obrazovno-vaspitnog rada, korelaciju između opšteobrazovnih predmeta i stručnih modula, ulogu koordinatora za praćenje implementacije modularizovanih obrazovnih programa i popunjavanje odjeljenjske knjige. Nastavnicima je ukazano na značaj zajedničkog planiranja u okviru istog obrazovnog programa, kao i na značaj dostizanja ključnih kompetencija. Poseban dio savjetovanja bio je posvećen odjeljenjskoj knjizi, načinu evidentiranja časa i ocjenjivanju obrazovno-vaspitnih ishoda, odnosno ishoda učenja.

Prezentacije su predstavili Sandra Brkanović, Srđan Obradović i Slavica Jovanović iz Centra za stručno obrazovanje i Radoje Novović iz Zavoda za školstvo. Administrator online obuke je bila Marija Žeželj iz JU Srednja elektrotehnička škola „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice.