Manja slova Veća slova RSS
>

Održan prvi sastanak radne grupe u okviru TO REGOS projekta za razvoj regionalno zasnovanog standarda zanimanja Keramičar iz oblasti Građevinarstva i uređenja prostora

Održan prvi sastanak radne grupe u okviru TO REGOS projekta za razvoj regionalno zasnovanog standarda zanimanja Keramičar iz oblasti Građevinarstva i uređenja prostora
Datum objave: 05.10.2020 13:20 | Autor: Srđan Obradović

Ispis Štampaj stranicu


Srđan Obradović


U okviru regionalnog projekta TO REGOS, koji finansira Austrian development agency, 29. i 30.10.2020. godine, u prostorijama Centra za stručno obrazovanje i putem aplikacije „Zoom“, održan je prvi nacionalni sastanak u cilju razvoja regionalno zasnovanog standarda zanimanja Keramičar iz oblasti Građevinarstva i uređenja prostora.

Članove radne grupe je pozdravila gospođa Sandra Brkanović, rukovodilac Odjeljenja za istraživanje i razvoj kvalifikacija u Centru za stručno obrazovanje i Mladen Perazić, direktor sektora za obrazovanje i kvalitet u Privrednoj Komori Crne Gore. Projekat je predstavila gospođa Sandra Brkanović i upoznala članove radne grupe sa detaljima u vezi izrade regionalnih standarda zanimanja iz oblasti građevinarstva.

Nakon uvodnog obraćanja Srđan Obradović, je prezentovao metodologiju izrade standarda zanimanja, nakon čega se pristupilo definisanju ključnih poslova i aktivnosti u okviru zanimanja Keramičar. Radna grupa je radila na definisanju ključnih poslova u okviru operativnih poslova i aktivnosti u okviru ključnih poslova.

Sastanku su prisustvovali relevantni predstavnici privrede iz oblasti građevinarstva, predstavnici srednje stručne škole iz Podgorice i koordinator za izradu standarda zanimanja ispred Centra za stručno obrazovanje, Srđan Obradović.