Manja slova Veća slova RSS
>

MANIFESTACIJA „XIX DANI OBRAZOVANJA I UČENJA ODRASLIH“

MANIFESTACIJA „XIX DANI OBRAZOVANJA I UČENJA ODRASLIH“
Datum objave: 05.10.2020 13:30 | Autor: Ljiljana Garić

Ispis Štampaj stranicu


Centar za stručno obrazovanje već tradicionalno organizuje manifestaciju Dani obrazovanja i učenja odraslih. Cilj ove manifestacije je promovisanje aktivnosti obrazovanja odraslih i obrazovne ponude u Crnoj Gori. U ovoj godini je odlučeno da mjesec oktobar bude posvećen obrazovanju i učenju odraslih i planirane su različite aktivnosti. Manifestaciju je počela 1. oktobra obilježavanjem Međunarodnog dana starijih osoba.

Centralna aktivnost manifestacije „XIX Dani obrazovanja i učenja odraslih“ će biti održavanje Nacionalnog panela na temu „Uticaj pandemije Covid-19 na budući razvoj sistema obrazovanja odraslih u Crnoj Gori – Ključni izazovi“, koji je zakazan za 07.10.2020. godine.
Obzirom na nemogućnost predviđanja kretanja epidemiološke situacije u narednom periodu, nije planirana izrada Kalendara dešavanja manifestacije, kao što se to radilo prethodnih godina.
Sve edukativne aktivnosti koje bude realizovao Centar za stručno obrazovanje i partnerske institucije: Privredna komora, Zavod za zapošljavanje, Unija poslodavaca, Uprava za kadrove i Zajednica opština, kao i licencirani organizatori obrazovanja odraslih, u toku mjeseca oktobra, biće predstavljeni u Izvještajo o manifestaciji „XIX Dani obrazovanja i učenja odraslih“.