Manja slova Veća slova RSS
>

Najava: Održavanje panela na temu "Uticaj pandemije Covid19 na budući razvoj sistema obrazovanja odraslih - ključni izazovi" u okviru internacionalne konferencije projekta „EPALE“

Najava: Održavanje panela na temu "Uticaj pandemije Covid19 na budući razvoj sistema obrazovanja odraslih - ključni izazovi" u okviru internacionalne konferencije projekta „EPALE“
Datum objave: 06.10.2020 11:19 | Autor: Gordana Bošković

Ispis Štampaj stranicu


Gordana Bošković


Centar za stručno obrazovanje kao EPALE Nacionalna služba podrške za Crnu Goru će biti domaćin panela na temu: "Uticaj pandemije Covid19 na budući razvoj sistema obrazovanja odraslih - ključni izazovi" . Panel će se održati 07. oktobra 2020. godine, od 15:00-16:00h i prenosiće se putem Zoom platforme.

Na panelu će govoriti predstavnici sistema obrazovanja odraslih, tržišta rada, privrede i turističke ekonomije. Zbog važnosti uporedne prakse i očuvanja regionalne saradnje u oblasti obrazovanja odraslih, posebni gosti na panelu biće predstavnici NSSa Hrvatske i NSSa Srbije.

Crna Gora je uz Belgiju, Njemačku, Italiju i Finsku dobila svoj nacionalni prostor tokom održavanje internacionalne EPALE konferencije za stejkholdere pod nazivom „Učenje odraslih: doprinos održivoj konkurentnosti, društvenoj pravednosti i otpornosti“, koja će se održati online od 06. do 08. oktobra 2020. godine, u organizaciji CSSa (EPALE Centralni servis podrške).

Cilj ove velike EPALE konferencije za stejkholdere je jačanje saradnje i razmjene znanja između učesnika procesa učenja odraslih, povezivanje stručnjaka, trenera, pružalaca obuka i kreatora politike kako bi se pomoglo oblikovanje budućnosti učenja odraslih u Evropi u neizvjesnim godinama koje slijede.

Konferencija će se fokusirati na ključne prioritete u učenju odraslih kao što su digitalno učenje, cjeloživotno usavršavanje i socijalna uključenost uz zanimljivu kombinaciju glavnih govora, panel diskusija i interaktivnih radionica za informisanje prisutnih i podsticanje ideja.

Dnevni red konferencije trajaće tri dana uzastopno sa sljedećim specifičnim temama za svaki dan:

1. dan - Digitalno učenje i vještine: Upravljanje promjenama, prihvatanje transformacije;
2. dan - Udruživanje snaga kako bi se osiguralo cjeloživotno usavršavanje: Jačanje saradnje među stejkholderima;
3. dan - Socijalna uključenost i demokratija: Mogućnosti za promjene.