Мања слова Већа слова РСС
>

Одржан први регионални састанак у оквиру ТО РЕГОС пројекта за усаглашавање стандарда занимања Молер и Монтер суве градње

Одржан први регионални састанак у оквиру ТО РЕГОС пројекта за усаглашавање стандарда занимања Молер и Монтер суве градње
Датум објаве: 09.10.2020 08:54 | Аутор: Сандра Бркановић

Испис Штампај страницу


Сандра Бркановић


Први састанак за регионално усаглашавање стандарда занимања Молер и Монтер суве градње, у оквиру Пројекта ТО РЕГОС, који финансира Аустриан девелопмент агенцy, одржан је 7. октобра 2020. године, преко апликације „Зоом“.

Главни циљ састанка је био представљање методологије за усаглашавање претходно урађених радних верзија националних стандарда занимања и дискусија о овом питању. Састанку су присуствовали представници образовања и привреде, као националне коордианционе тачке за Албанију, Босну и Херцеговину, Косово, Црну Гору, Сјеверну Македонију и Србију, координатори за израду поменутих стандарда занимања и представници радних група из привреде из сваке од наведених земаља које учествују у пројекту. Сви учесници су се сложили да се ради о великом изазову и да је неопходно да се све земље усагласе о начину рада. Договорен је сљедећи термин регионалног радног састанка на ком ће се анализирати свих шест верзија националних стандарда занимања од којих ће настати један, регионални.

Црну Гору су на састанку представљали: Сандра Бркановић, из Центра за стручно образовање - НЦП за образовање, Младен Перазић, из Привредне коморе – НЦП за привреду, Срђан Обрадовић, из Центра за стручно образовање – координатор за израду стандарда занимања, Раденко Булатовић, представник привреде и члан радне групе за израду стандарда занимања и Братислав Радуновић, представник образовања и члан радне групе за израду стандарда занимања.