Manja slova Veća slova RSS
>

Održan prvi regionalni sastanak u okviru TO REGOS projekta za usaglašavanje standarda zanimanja Moler i Monter suve gradnje

Održan prvi regionalni sastanak u okviru TO REGOS projekta za usaglašavanje standarda zanimanja Moler i Monter suve gradnje
Datum objave: 09.10.2020 08:54 | Autor: Sandra Brkanović

Ispis Štampaj stranicu


Sandra Brkanović


Prvi sastanak za regionalno usaglašavanje standarda zanimanja Moler i Monter suve gradnje, u okviru Projekta TO REGOS, koji finansira Austrian development agency, održan je 7. oktobra 2020. godine, preko aplikacije „Zoom“.

Glavni cilj sastanka je bio predstavljanje metodologije za usaglašavanje prethodno urađenih radnih verzija nacionalnih standarda zanimanja i diskusija o ovom pitanju. Sastanku su prisustvovali predstavnici obrazovanja i privrede, kao nacionalne koordiancione tačke za Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju i Srbiju, koordinatori za izradu pomenutih standarda zanimanja i predstavnici radnih grupa iz privrede iz svake od navedenih zemalja koje učestvuju u projektu. Svi učesnici su se složili da se radi o velikom izazovu i da je neophodno da se sve zemlje usaglase o načinu rada. Dogovoren je sljedeći termin regionalnog radnog sastanka na kom će se analizirati svih šest verzija nacionalnih standarda zanimanja od kojih će nastati jedan, regionalni.

Crnu Goru su na sastanku predstavljali: Sandra Brkanović, iz Centra za stručno obrazovanje - NCP za obrazovanje, Mladen Perazić, iz Privredne komore – NCP za privredu, Srđan Obradović, iz Centra za stručno obrazovanje – koordinator za izradu standarda zanimanja, Radenko Bulatović, predstavnik privrede i član radne grupe za izradu standarda zanimanja i Bratislav Radunović, predstavnik obrazovanja i član radne grupe za izradu standarda zanimanja.