Мања слова Већа слова РСС
>

Одржана Национална конференција о предузетничком учењу на Универзитету Доња Горица

Датум објаве: 15.10.2020 13:53 | Аутор: Магдалена Јовановић

Испис Штампај страницу


14. октобра 2020. године одржана је Национална конференција о предузетничком учењу на Универзитету Доња Горица у Подгорици. Конференцију је организовао Студентски Бизнис Центар (СБЦ), а учешће на истој испред Центра за стручно образовање у оквиру панела „Развој предузетничког учења путем идејног осмишљавања и имплементације образовног програма у Црној Гори“ имао је директор Душко Рајковић.

Национална конференција о предузетничком учењу се реализује у оквиру пројекта „БYЛЕАП – Балканс Yоутх: Линкинг Едуцатион, Абилитиес анд Партнерсхип Потентиал ин Регионал Емплоyмент Працтисе“ који финансира Европска Унија кроз Програм „Цивил Социетy Фацилитy анд Медиа 2018-2019“. Циљ пројекта јесте умрежавање главних актера који у Црној Гори, али и шире у региону западног Балкана и Турској, који раде на увезивању образовног система са политиком запошљавања и развојем предузетништва и предузетничког учења.

Конференција је имала за циљ промовисање важности предузетништва и предузетничког учења младих кроз учешће представника организација цивилног друштва које се баве предузетништвом и предузетничким учењем и стварањем квалитетне мреже и размјене искустава између јавног, приватног и цивилног сектора.

У оквиру панела „Развој предузетничког учења путем идејног осмишљавања и имплементације образовног програма у Црној Гори“ осим директора Центра за стручно образовање, господина Душка Рајковића, говорили су и: Мубера Курпејовић- Министарство просвјете, проф. др Драган Радевић- Институт за предузетништво и економски развој, проф. др Срђа Поповић- Агенција за контролу и обезбјеђење квалитета високог образовања, др Зарија Пејовић- Универзитет Медитеран и мр Радивоје Дробњак- Научно-технолошки парк Црне Горе док је модераторка била др Сандра Тинај.